ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα: Από 75 ευρώ τα καταλύματα – Καύσιμα και διόδια εκτοξεύουν το κόστος

Χριστούγεννα: Από 75 ευρώ τα καταλύματα – Καύσιμα και διόδια εκτοξεύουν το κόστος

Οι πόλεις φωτίζονται και τα δένδρα ανάβουν στις πλατείες. Έτσι, πολλοί είναι οι κάτοικοι των αστικών κέντρων που φαίνεται ότι βρίσκουν ευκαιρία τις ημέρες αυτές για χειμερινές αποδράσεις.

Πολλοί δημοφιλείς ορεινοί προορισμοί ετοιμάζονται να υποδεχθούν κόσμο από τον αστικό ιστό.

Ένας από τους δημοφιλείς προορισμούς που επιλέγουν οι Θεσσαλονικείς να περάσουν τις γιορτές είναι και το Πήλιο, που έχει επουλώσει τις πληγές του, έχει φορέσει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σε περιοχές όπως η Αράχωβα, τα Καλάβρυτα, τα Ζαγοροχώρια δεν «πέφτει» καρφίτσα με τις πληρότητες να ξεπερνούν το 90% και τα δωμάτια να ξεκινούν από 100 ευρώ το δίκλινο αν κάποιος είναι τυχερός και βρει.

Ένα δίκλινο δωμάτιο στο Καρπενήσι ξεκινά από 75 ευρώ με πρωινό και το τετράκλινο κοστίζει 90ευρώ την βραδιά.

Για να μεταβεί όμως μία οικογένεια στους ορεινούς όγκους της Ευρυτανίας θα πρέπει να πληρώσει, έκτος από το ξενοδοχείο, 40 ευρώ στα καύσιμα και πάνω από 13 ευρώ στα διόδια σύνολο δηλαδή 53 ευρώ, ενώ αν σε αυτό το ποσό υπολογίσουμε και την επιστροφή τότε κόστος ανεβαίνει στα 106 ευρώ.

Επιπλέον το κόστος των καυσίμων είναι μία επιπρόσθετη παράμετρος που υπολογίζει κάθε οικογένεια που θέλει να πάει ταξίδι αυτές τις ημέρες.

Για παράδειγμα, αν μια οικογένεια φύγει από την Αθήνα για να πάει στο Μέτσοβο θα πρέπει να πληρώσει 63 ευρώ στα καύσιμα και 25.5€ στα διόδια σύνολο αν υπολογίσουμε και την επιστροφή 177 ευρώ.

Το κόστος καυσίμου και διοδίων οδηγεί πολλούς εκδρομείς σε πιο κοντινούς προορισμούς όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας που οι κρατήσεις για το τετραήμερο των Χριστουγέννων έχουν ξεκινήσει από αρχές Σεπτεμβρίου και τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν προετοιμαστεί για αυτές τις ημέρες εδώ και δύο μήνες.

Σύμφωνα πάντα με τους ξενοδόχους, φέτος, οι διανυκτερεύσεις έχουν μειωθεί για τις οικογένειες από τέσσερις που ήταν τελευταία χρόνια σε τρεις.