ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό την Πρωτοχρονιά - «Ποδαρικό» με βροχές

Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό την Πρωτοχρονιά - «Ποδαρικό» με βροχές

Η πρόγνωση του καιρού από σήμερα μέχρι και τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς. 

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Πρωτοχρονιά από αυτό των Χριστουγέννων. Χαμηλό από την Ιταλία θα φέρει πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά, αναφέρει ο διεθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες μέχρι και την Παρασκευή.

Από το Σάββατο αναμένονται βροχές στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ από την Κυριακή, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα είναι βροχερός σε αρκετές περιχές της χώρας και από Δευτέρα και μετά περιμένουμε πολλές βροχές που θα κρατήσουν 3-4 ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά.

Σήμερα, Τρίτη, αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ λίγες βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα Επτάνησα, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, στις υπόλοιπες περιοχές ο ήλιος θα εναλλάσσεται με τη συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε ανοιξιάτικα επίπεδα, φτάνοντας τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 2 έως 6 μποφόρ.

Για την Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι παρόμοιος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ανέμους στα 2 με 4 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο και την Τετάρτη, με ασθενείς βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ την Πέμπτη θα έχουμε λιακάδα σε ολόκληρη τη χώρα.