ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Βίντεο από την συντριβή του Τ-2

Καλαμάτα: Βίντεο από την συντριβή του Τ-2

Καλαμάτα: Στο σημείο της συντριβής, όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχει καπνός ενώ τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να πλησιάσουν το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκε η Πολεμική Αεροπορία καθώς το πρωί της Τετάρτης (27/12) κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου Τ-2 στην Καλαμάτα κοντά στη Μικρομάνη.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγω για εγκλωβισμένους στο αεροσκάφος, όπως αναφέρει το messinialive.gr.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11.10 το πρωί. Στο σημείο ακούγονται εκρήξεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για διθέσιο αεροπλάνο τύπου T-2, που απογειώθηκε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Το διθέσιο αεροσκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη βόρεια πύλη του Αεροδρομίου Καλαμάτας και λίγο πριν προσγειωθεί.

Το αεροσκάφος Τ-2 Buckeye

t2 ekpaideytiko

Το T-2 Buckeye είναι αμερικανικής κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά - Επιδόσεις Τ-2 Buckeye

  • Πλήρωμα: 2 (εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος)
  • Κινητήρες: 2 J-85-GE-4Α/ Ώση: 2.950 λίβρες έκαστος
  • Εκπέτασμα Πτερύγων: 11.6μ
  • Μήκος: 11.8μ
  • Μέγιστη ταχύτητα: 840 km/h ή 0.85 Mach
  • Μέγιστο ύψος: 13.800μ. ή 45.200 πόδια