ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακεδονομάχου υπολοχαγού Σπυρίδωνα Φραγκόπουλου

Ζάκυνθος: Αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακεδονομάχου υπολοχαγού Σπυρίδωνα Φραγκόπουλου

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Σπυρίδωνα Φραγκόπουλου, θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, παρουσία μελών της οικογένειας του.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης έχει ο Δήμος Ζακύνθου, ο οποίος αξιοποίησε το ενδιαφέρον τόσο της οικογένειας Φραγκόπουλου, όσο και Ζακυνθινών, για να τιμηθεί ο νεαρός τότε αξιωματικός του ελληνικού στρατού.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακεδονομάχου υπολοχαγού Σπυρίδωνος Φραγκόπουλου, ζακυνθινής καταγωγής, θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη 28-12-2023, στις 11 το πρωί στην οδό Διονυσίου Ρώμα (Ξενία).

Την επιμνημόσυνη δέηση στην τελετή θα πραγματοποιήσει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ενώ στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Μίλτος Φραγκόπουλος, εκ μέρους της οικογένειας και ο Φίλιππος Συνετός, πρόεδρος της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου θα καταθέσει στεφάνι και τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Ζακυνθίων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπολοχαγός Σπυρίδων Φραγκόπουλος έπεσε μαχόμενος εναντίον του τουρκικού στρατού, σε ηλικία 29 ετών, στις 17-05-1905, στα Λειβάδια Γιαννιτσών.