ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για τον θάνατο του 15μηνου βρέφους - Στην Αλβανία η ταφή του

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ στο Μποδοσάκειο για τον θάνατο του 15μηνου βρέφους - Στην Αλβανία η ταφή του

Πτολεμαΐδα: Θλίψη για το αγγελούδι που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση πρόκειται να διενεργηθεί για το 15 μηνών αγοράκι που πέθανε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας έπειτα από σοβαρή αναπνευστική λοίμωξη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ το μωράκι πρόκειται να μεταφερθεί σήμερα στην Αλβανία όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό αγγελούδι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στις 23:00 της Τρίτης, (2/1/), με υψηλό πυρετό, στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου. Το βρέφος παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφυγε από τη ζωή τέσσερις ώρες αργότερα.

Μετά τον θάνατο του βρέφους, διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή, στη Λάρισα ώστε να διακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το βρέφος φέρεται να είχε εκ γενετής προβλήματα υγείας.

Το παιδί είχε μεταφερθεί νωρίτερα στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί το έστειλαν σπίτι

Οι γονείς είχαν το πρωί της Τρίτης (2/1), είχαν μεταφέρει το παιδί τους στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη την νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στο σπίτι. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε λίγες ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει τη ζωή του.

Η διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, προχωρά στη λήψη μέτρων, λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων, του covid-19.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναστέλλονται τα επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Μεσσηνία: Σεισμός τώρα 3 Ρίχτερ στα Φιλιατρά

Λάρισα: Mεθυσμένος άνδρας έκανε τον τροχονόμο στο ασανσέρ πολυκατοικίας

Συνολάκης: Πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στην Ελλάδα το ιαπωνικό σύστημα προειδοοποίησης σεισμού