ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια του εντυπωσιακού ανακτόρου του Φιλίππου Β' στις Αιγές

Μητσοτάκης: Στα εγκαίνια του εντυπωσιακού ανακτόρου του Φιλίππου Β' στις Αιγές
EUROKINISSI

Όλα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου των Αιγών, του μεγαλοπρεπούς κτιρίου που έχτισε ο Φίλιππος Β’ της Μακεδονίας όπου και στέφθηκε βασιλιάς ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β', στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε προ τεσσάρων ετών στον επίσημο λογαριασμό στο Youtube του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα, η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κυρία Αγγελική Κοτταρίδη μιλούσε για το κτήριο που θεωρείται εφάμιλλης σημαντικότητας με τον Παρθενώνα και των προσπαθειών που γίνονταν για την αναστήλωσή του. «Το ανάκτορο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Παρθενώνα σε εμβαδόν (περίπου 12.000 τ.μ.) και αποτελεί έργο σπουδαίου αρχιτέκτονα του 4ου αιώνα π.Χ., χωρίς να αποκλείεται να είναι του Πυθέου. Λειτουργούσε ως διοικητικό κέντρο και αποτέλεσε πρότυπο για τα ανάκτορα της ελληνιστικής επικράτειας», λέει στην κάμερα.