ΕΛΛΑΔΑ

Πισπιρίγκου: Πώς περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο

Πισπιρίγκου: Πώς περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο

Συνεχίστηκε η απολογία της για τις τελευταίες ώρες του παιδιού της - Επίθεση της κατηγορούμενης στον εντατιλολόγο Ανδρέα Ηλιάδη

Συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Κατά τη σημερινή απολογία της εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον Ανδρέα Ηλιάδη, κατηγορώντας τον ότι διέρρευσε στον Τύπο μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο κ. Ηλιάδης βγήκε δημόσια και με διέψευσε για το θέμα με τον γενετιστή και το τηλεφώνημα που είχε κάνει.

Πρόεδρος: Εννοείτε σας διέψευσε δημοσιογραφικά;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Αυτό δε μας αφορά εδώ στο δικαστήριο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απλώς θέλω να σας δείξω πόσο αξιόπιστος είναι ο κ. Ηλιάδης. Φαίνεται στον διάλογο να λέει «τώρα είμαστε στην 6η εβδομάδα κύησης» ενώ είχε πει ότι δεν γνώριζε για την 4η εγκυμοσύνη μου όταν ρωτήθηκε εδώ. Είναι αυτό το βίντεο που το είχε αποκλειστικά μόνο εκείνος και βρέθηκε ξαφνικά στην τηλεόραση. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό ήταν εφικτό για έναν άνθρωπο που έλεγε ότι ήταν «μόνο για την καρδιά της Τζωρτζίνας».

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σε μια εντολή σήκωσε το δάχτυλο της το τράβηξα βίντεο και το έστειλα στον μπαμπά της και στον κ. Ηλιάδη. Στο ένα δευτερόλεπτο που έδινε, μας έδινε δέκα χρόνια ζωής. Μας έδινε τη δύναμη να παλέψουμε. Ήταν πολύ δυνατή».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε ότι σε μια κρίση της 9χρονης για το πώς η ίδια είχε την ψυχραιμία να καλέσει σε βιντεοκλήση τον Μάνο Δασκαλάκη και τον ίδιο να της λέει να κλείσει το τηλέφωνο και να καλέσει άμεσα τον γιατρό.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μιλούσα με τον Μάνο και ακούω έναν ήχο να κάνει η Τζωρτζίνα. Βλέπω το παιδί να έχει γυρίσει το κεφάλι αριστερά, να βλέπει το ταβάνι και να βγάζει αφρούς. Άλλαξα αμέσως την κλήση σε βιντεοκλήση. Ήταν τόσο σοκαριστικό. Δεν το είχα ξαναδεί. Προσπάθησα να της κάνω αναρρόφηση αλλά ήταν σφιχτά τα χείλη της. Ο Μάνος έλεγε στη βιντεοκλήση “πάρε τον Ηλιάδη”».

Ο Εντατικολόγος της σύστησε να δώσει μισή δόση των φαρμάκων με την 9χρονη να ξανακάνει επεισόδιο λίγες ώρες μετά.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Γύρισε ο Μάνος. Καθόμασταν μέσα και ακούσαμε να κάνει εμετό. Είχε γεμίσει όλο το μαξιλάρι. Την σηκώσαμε την ξυπνήσαμε. Την κάναμε μπάνιο, αλλάξαμε τα πάντα. Πήραμε τον κύριο Ηλιάδη και ρωτήσαμε αν έφταιγε η μαγνητική. Μας είπε ότι μπορεί να κόλλησε κάτι. Του λέω «τόσο σύμπτωση πάλι; Τόσες μέρες στην εντατική δεν είχε πάθει κάτι! πώς γίνεται αυτό;» τον ρώτησα. «Ηρεμήστε» μου είπε και «σταματήστε να της δίνετε τα φάρμακα και το γάλα». Την επόμενη μέρα ήρθε ο φυσιοθεραπευτής και είχε 86 οξυγόνο».

Η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού με την ίδια να λέει πως αν και αντίθετη, έκανε και τις τρεις δόσεις για χάρη του παιδιού της.

Εν αντιθέσει με τον Μάνο Δασκαλάκη που όπως λέει παρέμεινε ανεμβολίαστος.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όταν βγήκαν τα εμβόλια δεν ήμασταν θετικοί να τα κάνουμε αλλά επειδή ήθελα να προστατεύσω το παιδί μου, έκανα και τα τρία εμβόλια. Ο Μάνος δεν το έκανε. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο κ Παπαγιάννης δεν άφηνε να το κάνει η Τζωρτζίνα παρά το γεγονός ότι ήταν σε ευπαθή ομάδα. Κάθε Πρωτοχρονιά ο Μάνος ντυνόταν Άγιος Βασίλης. Εκείνη τη χρονιά όμως δεν ήρθε επειδή είχε κορωνοϊό και έτσι ντύθηκα εγώ Άγιος Βασίλης και το τράβηξα βίντεο για να του το δείξω. Τότε είχαμε έναν διαπληκτισμό με τον Μάνο γιατί εκνευρίστηκα. Αν είχα κορωνοϊό, πνευμονία, σπασμένα πόδια, οτιδήποτε θα έβρισκα τρόπο να έρθω να πω καλή χρονιά, να του πετάξω ένα φιλί από μακριά, να με νιώσει και ας είμαι ένα χιλιόμετρο μακριά».

«-Έχει έρθει και ο κύριος Δασκαλάκης. Έχετε κάτι να πείτε;

-Στα ρεπό έρχεται», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.