ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: «Το παιδί δεν συνήλθε ποτέ» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο για την 17χρονη

Κρήτη: «Το παιδί δεν συνήλθε ποτέ» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο για την 17χρονη

Η 17χρονη μαθήτρια έφυγε από τη ζωή μετά από αλλεργικό σοκ που υπέστη ενώ βρισκόταν σε σχολική εκδρομή στην Κρήτη

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της 17χρονης μαθήτριας που υπέστη αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα στην Κρήτη και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, έχοντας διαγνωσθεί εγκεφαλικά νεκρή.

Η τραγική είδηση έχει βυθίσει σε βαρύ πένθος την οικογένεια της μαθήτριας καθώς και τους συμμαθητές και τους καθηγητές της που βίωσαν τα δραματικά γεγονότα από τη στιγμή που η ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί στο Βενιζέλειο έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της, ωστόσο δυστυχώς το κορίτσι δεν άντεξε και ξεψύχησε.

Στο MEGA μίλησε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο, Ανέστης Κιόυλπαλης, ο οποίος εξήγησε ότι η 17χρονης δεν συνήλθε ποτέ.

«Περιμέναμε να γίνει»

«Δεν μπορείς να “καταπιείς” θανάτους νεαρών παιδιών», τόνισε ο κ. Κιούλπαλης συμπληρώνοντας, «Είναι τραγικό αλλά δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «Το παιδί ήταν εγκεφαλικά νεκρό ήδη και διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός της την Πρωτοχρονιά, και περιμέναμε να οδηγηθεί και φυσικά στον θάνατο, το οποίο συνέβη χθες το βράδυ. Δεν συνήλθε ποτέ το παιδί».

«Ολοκληρώσαμε όλα όσα έπρεπε, περιμέναμε να υποχωρήσει το εγκεφαλικό οίδημα για να κόψουμε τα κατασταλτικά και να δούμε την νευρολογική κατάσταση του παιδιού, η οποία επιβεβαίωσε τους αρχικούς μας φόβους, δηλαδή ότι ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρό το παιδί», πρόσθεσε ο κ. Κιούλπαλης.