ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος - Συνήγορος 50χρονου: «Είναι μετανιωμένος για τη δολοφονία – Έπρεπε να το χειριστεί αλλιώς»

Βόλος - Συνήγορος 50χρονου: «Είναι μετανιωμένος για τη δολοφονία – Έπρεπε να το χειριστεί αλλιώς»

Βόλος: Ο 32χρονος, τον οποίο σκότωσε ο πατέρας της 18χρονης, είχε μετατρέψει τη ζωή της νεαρής σε έναν απόλυτο εφιάλτη

«Ο πελάτης μου λυπάται πολύ για την πράξη του και δήλωσε μετανιωμένος, αλλά η ψυχική του κατάσταση τον οδήγησε» δήλωσε ο συνήγορος του 50χρονου που σκότωσε χθες το απόγευμα τον κουνιάδο του στον Βόλο.

«Λάβαμε πενθήμερη προθεσμία για να ετοιμάσουμε την απολογία του κατηγορουμένου. Οι κατηγορίες που μας απαγγέλθηκαν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Η ανάκριση είναι μυστική όποτε πρώτα θα απολογηθούμε στον ανακριτή και μετά θα εκθέσω την υπερασπιστική μας γραμμή. Δεν επιβεβαιώνω, ούτε διαψεύδω ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε πάνω στον καυγά. Ο πελάτης μου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση από όταν πληροφορήθηκε ορισμένα περιστατικά που αφορούσαν την κόρη του, στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ καθώς είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Έπεσε από τα σύννεφα με αυτά που έμαθε, καθώς με το θανόντα είχε συγγενική σχέση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη με αποτέλεσμα να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι του. Είχε έντονα αισθήματα θλίψης, οργής και στενοχώριας, τα οποία οδήγησαν σε ότι έγινε. Τώρα έχει συνειδητοποίησει ότι ένας άνθρωπος που ανεξάρτητα έαν το βάρυναν εγκληματικές πράξεις έχασε τη ζωή του και ό,τι θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα, έαν του το επέτρεπε η ψυχική του κατάσταση» σημείωσε και πρόσθεσε:

Η οικογένεια του αποτελείται από τρία κορίτσια από τον προηγούμενο γάμο του και από ένα αγοράκι 9 ετών από το δεύτερο γάμο του. Ο θανών ήταν αδερφός της δεύτερης συζύγού του. Ο πελάτης μου λυπάται πολύ για την πράξη του και δήλωσε μετανιωμένος, αλλά η ψυχική του κατάσταση τον οδήγησε. Στο πλευρό του εκτός από τα παιδιά του, είναι η αδέρφη του και ο άνδραςς της. Η δεύτερη σύζυγός του δεν γνώριζε για τα όσα έκανε ο θανόντας στην κόρη του. Δεν θα τολμούσα να πιστέψω ότι μία μάνα θα γνώριζε κάτι τέτοιο και δεν θα λάμβανε τα μέτρα της. Μου είναι αδιανόητο. Μάλλον είναι αληθές ότι δεν γνώριζε. Η 18χρονη είχε εκμυστηρεύτει κάποια πράγματα στις αδερφές της αλλά όχι με λεπτομέρειες».