ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Οι τελευταίες αναρτήσεις της 37χρονης μητέρας πριν σκοτώσει το έξι μηνών βρέφος

Ημαθία: Οι τελευταίες αναρτήσεις της 37χρονης μητέρας πριν σκοτώσει το έξι μηνών βρέφος

Η μητέρα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6,5 μηνών βρέφος φέρεται να είχε πέσει στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Διακυμάνσεις στη συμπεριφορά και τα συναισθήματά της φέρεται να είχε η 37χρονη μητέρα που σκότωσε το μωρό της στην Ημαθία, όπως φαίνεται από τις τελευταίες αναρτήσεις της.

Σύμφωνα με το Star, κατά τη διάρκεια των γιορτών, η 37χρονη μητέρα ανέβαζε στα social media ευχές και διάφορα αστεία. Την Πρωτοχρονιά, μάλιστα, δημοσίευσε ένα βίντεο με το πρώτο δώρο του Άι Βασίλη στο έξι μηνών βρέφος.

Λίγο αργότερα η ψυχολογία της φαίνεται να άλλαξε, καθώς σε ανάρτησή της έγραψε: «Τον μόνο άνδρα που θαυμάζω είναι ο πατέρας μου!!! Λύκος στην ψυχή, προστατευτικός με την οικογένειά του, παλικάρι από τα λίγα… Για να μην πω ο τελευταίος άνδρας».

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας η 37χρονη

Η μητέρα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6,5 μηνών βρέφος φέρεται να είχε πέσει στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Οι κάτοικοι στο Μακροχώρι Ημαθίας την περιγράφουν ως μια γυναίκα ιδιαίτερα εσωστρεφή που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και είχε επιλόχειο κατάθλιψη.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη κοπέλα. Είχε ξαναπαντρευτεί, είχε αποκτήσει δύο παιδιά, βγήκε συναινετικό το διαζύγιο, όμως ταλαιπωρούνταν με τις διατροφές, τις πλήρωνε όποτε ήθελε ο πρώτος της σύζυγος… Είχε βιαιοπραγήσει και ο πρώτος και για τον δεύτερο μου είχε πει τα ίδια: ότι υπήρχαν τουλάχιστον δύο σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Για το δεύτερο περιστατικό πήγε και στο νοσοκομείο με διάτρηση τυμπάνου. Είχαμε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την επιμέλεια και τη διατροφή του βρέφους. Είχε δύο ολιγοήμερες νοσηλείες το 2018 και το 2019» δήλωσε ο δικηγόρος της 37χρονης, Δημήτρης Ζυγουλιάνος.

«Η μάνα είχε κόψει τα φάρμακα» λέει η γιαγιά

Διαφορετική εικόνα για την τραγική μητέρα στην Ημαθία δίνουν η πεθερά της και ο πρώην σύζυγός της, μιλώντας στο MEGA.

Αρχικά η πεθερά της κάνει λόγο για ξεσπάσματα της μητέρας, ενώ παράλληλα εξηγεί ότι η γυναίκα είχε διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή όταν ήταν έγκυος και μετά κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

«Δεν ήταν καλά. Μόλις γέννησε έκατσε εδώ 40 ημέρες και αυτό με το ζόρι» αναφέρει χαρακτηριστικά η πεθερά της και γιαγιά του βρέφους. «Και της έλεγα κάνε υπομονή κάτσε εδώ πέρα, αυτή από το δικό της μέρος δεν έφευγε. Το μωρό πόσο το αγάπησα, πόσο το κοίταξα 40 μέρες και αυτή και το μωρό και πάλι έβριζε και πάλι χτυπούσε, να τη νταντεύω σα να είναι δικό μου παιδί και το μωρό να το κρατάω αγκαλιά και να λέω «το μωρό μας, το μωρό μας». Αλλά αυτή από το δικό της… τίποτα».

«Χατίρι δεν της χαλούσα σε τίποτα, να της μαγειρεύω, να της πλένω, να της καθαρίζω, να την ταΐζω, σαν μωρό. Στα παιδιά της πολύ καλά συμπεριφερόταν. Τα έφερνε καμιά εβδομάδα πιο μπροστά όταν ήταν έγκυος και εκείνα να τα φροντίζω, να μην τους χαλάσω χατίρι, να τα πηγαίνω στο μαγαζί μου, τα ταΐζω, να τα παίζω. Δεν ήθελα να χαλάσω χατίρι στα παιδιά, βόλτες να τα κάνω, γι’ αυτήν αλλά δεν μ’ άρεσε καθόλου η συμπεριφορά της. Στο μωράκι τι να πω; Το κοιτούσαμε μαζί εδώ, το πλέναμε, το κάναμε μπάνιο αλλά μετά άρχιζε από εκεί που ήταν καλά να αρχίσει άλλα και άλλα. Άλλαξε δεν ξέρω πώς. Εγώ πολύ την ήθελα επειδή έκανε το μωρό τρελαινόμουν.

Τώρα μαθαίνω ότι, έτσι όπως τα ακούω και στις ειδήσεις, τα είχε κόψει τα φάρμακα όταν ήταν έγκυος και μετά μέχρι που έκανε και θήλαζε, τι έκανε μετά εκεί που πήγε με τους γονείς της, δεν ξέρω».