ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Άκαρπες και οι έρευνες του δύτη για τον Μπάμπη - Παραμένει άφαντος για ένατη ημέρα

Μεσολόγγι: Άκαρπες και οι έρευνες του δύτη για τον Μπάμπη - Παραμένει άφαντος για ένατη ημέρα

Μεσολόγγι: Πού εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του Μπάμπη  - Δυσκολίες στην έρευνα από τον δύτη

Δυσκολίες παρουσιάστηκαν στην έρευνα του δύτη που επιστρατεύτηκε για τον εντοπισμό του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, ο οποίος παραμένει άφαντος για ένατη ημέρα.

Οι έρευνες του δύτη εστίασαν στην περιοχή του αεροδρόμιου άλλα και στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, όπου υπάρχουν πολλοί βαλτότοποι και αρδευτικά κανάλια.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο δύτης ξεκίνησε τις έρευνες ωστόσο, όπως είπε ήταν δύσκολο να κάνει την έρευνα όπως θα ήθελε διότι τα νερά είναι πολύ θολά.

Μάλιστα έρευνες γίνονται σε περιοχή κάτω από το αεροδρόμιο, όπου υπάρχει ένα πάρκο φωτοβολταϊκών όπου η κάμερα είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του 50χρονου να κινείται στο συγκεκριμένο σημείο το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, ημερομηνία εξαφάνισης του Μπάμπη.

Τι «δείχνουν» τα κινητά του κρεοπώλη και του Μπάμπη

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί θεωρούν πολύ σημαντικό για την εξιχνίαση της υπόθεσης το γεγονός ότι κατάφεραν να ανακτήσουν δεδομένα από το κινητό του 50χρονου κρεοπώλη και συνομιλίες πριν από την εξαφάνιση του Μπάμπη. Μυστήριο εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από το πού πραγματικά βρισκόταν η συσκευή του 50χρονου τις επίμαχες ώρες που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως το είχε αφήσει στο σπίτι του, ωστόσο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κρεοπώλης δεν είχε αφήσει- τελικά- το τηλέφωνο στο σπίτι του, όπως ισχυριζόταν.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης το επίμαχο χρονικό διάστημα από τις 20:40 έως τις 21:41 που έκανε αγορές σε μίνι μάρκετ μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Κι αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, καθώς φαίνεται εκείνο το επίμαχο χρονικό διάστημα να ενεργοποιήθηκε η κεραία της Οβρυάς της Πάτρας, γεγονός που σημαίνει ότι βρισκόταν στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, εκεί όπου επικεντρώνονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού κυνηγού, Μπάμπη.

Όπως εκτιμάται, ο 50χρονος έχει κάνει τρεις προσπάθειες με το κινητό του τηλέφωνο να πραγματοποιήσει κάποια κλήση. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν μετρήσεις στην ευρύτερη περιοχή ώστε να δουν σε ποια άλλα σημεία ενεργοποιήθηκε το κινητό τηλέφωνο του 50χρονου κρεοπώλη αλλά και ποια ήταν τελικά η διαδρομή που ακολούθησε. Πλέον οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στην περιοχή του Μεσολογγίου στον αύλακα Κλείσοβα αλλά και σε αγροτικές εκτάσεις δεξιά της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, όπου κάμερα της Ιόνιας Οδού κατέγραψε το όχημα του κρεοπώλη.

Όπως προκύπτει από το κινητό του αγνοούμενου, ενώ αρχικά το τελευταίο στίγμα ήταν στις 21:45, τα εργαστήρια της Αστυνομίας αποφάνθηκαν ότι το τελευταίο στίγμα τελικά ήταν στις 23:49 το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου, καθώς ο ίδιος ή κάποιος άλλος εισήλθε στο Facebook. Από την ώρα εκείνη και μετά, χάθηκε εντελώς το στίγμα.