ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τον Νοέμβριο του 2024 παραδίδεται στους πολίτες διαβεβαίωσαν Εξάρχου και Ταχιάος

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τον Νοέμβριο του 2024 παραδίδεται στους πολίτες διαβεβαίωσαν Εξάρχου και Ταχιάος

Ο κάθε συρμός θα χωρά 450 επιβάτες και ανά κατεύθυνση και ανα ώρα θα μεταφέρονται 18.000 επιβάτες

Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα παραδοθεί ολοκληρωμένο προς χρήση το μετρό της Θεσσαλονίκης όπως δήλωσαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΚΤΩΡ», Αλέξανδρος Εξάρχου, και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Ρεπορτάζ: Φανή Χαρίση

Οι δυο άντρες μαζί με τον πρόεδρο της «Ελληνικό Μετρό» Νίκο Κουρέτα επιβιβάστηκαν στο συρμό του μετρό από το αμαξοστάσιο του μετρό στην ανατολική Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησαν όλη τη διαδρομή της βασικής γραμμής σε 19 λεπτά ενώ πραγματοποίησαν και μια στάση στο σταθμό Βενιζέλου όπου με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ολοκλήρωσης του σταθμού.

Για την επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 6-8 μηνών από την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ανακοινώσεις για τις επεκτάσεις του μετρό προς τη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το δοκιμαστικό δρομολόγιο έγινε για πρώτη φορά χωρίς οδηγό και ελεγχόμενο από το κέντρο κυκλοφορίας των συρμων όπως ακριβώς θα λειτουργούν οι συρμοί όταν δοθεί το μετρό προς χρήση.

Στη διαδρομή η ταχύτητα έφτασε ως τα 90 χιλιόμετρα με τον συρμό να διανύει την απόσταση αμαξοστάσιο - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός σε χρόνο ρεκόρ την ώρα που οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης ήταν μποτιλιαρισμένοι.

Ο κάθε συρμός θα χωρά 450 επιβάτες και ανά κατεύθυνση και ανά ώρα θα μεταφέρονται 18.000 επιβάτες.