ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Συμπληρωματική απολογία από τον 18χρονο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Ρέντη: Συμπληρωματική απολογία από τον 18χρονο που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κλήθηκε για συμπληρωματική απολογία.

Για συμπληρωματική απολογία κλήθηκε σήμερα (19/01) ο 18χρονος που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης.

Ο 18χρονος προφυλακίστηκε μετά την αρχική απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά, ενώ, στη συνέχεια το κατηγορητήριο εις βάρος του αναβαθμίσθηκε μετά τον θάνατο του αστυνομικού, την 27η Δεκεμβρίου.

Πλέον, ο 18χρονος είναι αντιμέτωπος με το το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας που του έχει αποδοθεί, αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο 18χρονος υποστήριξε στην απολογία του πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα πάνω.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι′ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου 2 – 3 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Σχετικές ειδήσεις