ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συνεχίζεται η αναζήτηση για τον αγνοούμενο που παρέσυρε χείμαρρος

Ηλεία: Συνεχίζεται η αναζήτηση για τον αγνοούμενο που παρέσυρε χείμαρρος

Ηλεία: Όσο περνούν οι ημέρες εξανεμίζονται οι λιγοστές ελπίδες να εντοπιστεί ζωντανός ο 45χρονος

Συνεχίζονται για έκτη ημέρα οι έρευνες για τον 45χρονο οδηγό που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά χειμάρρου στην Ηλεία.

Οι ελπίδες περιορίζονται δραματικά να εντοπιστεί ο 45χρονος στο τμήμα έως τις εκβολές του Αχέροντα (Κόβιτσα) στον Αλφειό, μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του και οδήγησε στο θάνατο την 42χρονη σύντροφό του Γεωργία Μπάντιου, από την Αλφειούσα.

Ομάδες πυροσβεστών από τις υπηρεσίες της Ηλείας, της 6ης ΕΜΑΚ με βάρκα αλλά και ομάδα ορμητικών νερών, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ και κλιμάκιο της ομάδας “Ίκαρος” με drone από αέρος “χτενίζουν” για τέταρτη ημέρα την περιοχή. Μαζί τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με εκπαιδευμένες ομάδες για αυτό το επίπεδο έρευνας, αλλά και κάτοικοι του Πλουτοχωρίου.

Όσο τα νερά του ποταμού υποχωρούν δίνεται η δυνατότητα να ερευνηθούν ακόμα περισσότερα σημεία. Τρία όμως είναι τα πιθανότερα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και ως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο αγνοούμενος. Αν βρίσκεται μέσα στην κοίτη του ποταμού, ίσως να έχει καλυφθεί από λάσπη και βρίσκεται σε σημείο με μεγάλη ροή νερού. Αν έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά εκτός της κοίτης, καθώς σε κάποια σημεία τα νερά πέρασαν σε μεγάλη έκταση σε αγροτεμάχια. Τρίτον και όσο περνούν οι ώρες φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, να πέρασε από τον Αχέροντα στον Αλφειό, οπότε και οι πιθανότητες να εντοπιστεί σύντομα ελαχιστοποιούνται.

Με πληροφορίες από το ilialive.gr