ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο του Μπάμπη για «κρυμμένο θησαυρό» πριν εξαφανιστεί

Μεσολόγγι: Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο του Μπάμπη για «κρυμμένο θησαυρό» πριν εξαφανιστεί

«Σημάδια για κρυμμένο θησαυρό» αναζητούσε στο Διαδίκτυο ο Μπάμπης μια ημέρα πριν εξαφανιστεί

Βρέθηκε η σορός του 31χρονου από το Μεσολόγγι ο οποίος αγνοούνταν από τις αρχές Ιανουαρίου. Αυτή την ώρα στο σημείο μεταβαίνει ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση κρατείται ένας 50χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα τελευταία 24ωρα έχει μεταφερθεί από το αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου σε ΑΤ της ευρύτερης περιοχής για την αποφυγή επεισοδίων.

Σύμφωνα με το Mega, οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο ο Μπάμπης μια μέρα πριν την εξαφάνισή του ήταν «πως βρίσκεις κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε;».

Θανάσης Κατερινόπουλος & Γιώργος Τσούκαλης για ιστορίες χαμένων θησαυρών

Το εφιαλτικό τους τέλος, οδηγεί ορισμένους σε σκέψεις και συνειρμούς για την υπόθεση θρίλερ της εξαφάνισης του νεαρού Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Τόσο ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, όσο και ο Θανάσης Κατερινόπουλος που μιλούν στο Live News, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 31χρονος να δολοφονήθηκε τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του, με φόντο το κυνήγι ενός χαμένου θησαυρού στην περιοχή.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος σημείωσε; «Η εκτίμησή μου είναι ότι βεβαίως συμμετέχει ο κρεοπώλης. Δεν είναι μόνο αυτός είναι κι άλλοι. Εκτιμώ ότι υπάρχει ένα κύκλωμα πίσω που δραστηριοποιείται στην αρχαιοκαπηλία, στη χρυσοθηρία και κυρίως στην τοκογλυφία».

Είδε ο αγνοούμενος Μπάμπης εικόνες που δεν έπρεπε τη νύχτα της εξαφάνισής του; Έγινε μάρτυρας σε κάτι που έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή; Υπήρξε πρόταση – παγίδα που τον παρέσυρε στον θάνατο;

«Σε μία έρευνα πρέπει όλοι να ‘μπαίνουν’ στο κάδρο των ερευνών», τονίζει ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

To θρίλερ που εξελίσσεται στο Μεσολόγγι ξυπνάει σε ορισμένους μνήμες εφιαλτικές. Επαναφέρει στο προσκήνιο τις δολοφονίες δύο κτηνοτρόφων πριν από λίγα χρόνια στην ίδια περιοχή. Στις όχθες του Εύηνου ποταμού.

Το αυτοκίνητο του 50χρονου κρεοπώλη μάλιστα, βρέθηκε κάποια στιγμή τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη, στην ίδια περιοχή. Με τον χασάπη από την πρώτη στιγμή, να αναφέρει πως δεν μπορεί να θυμηθεί τις κινήσεις που έκανε.

Το Νοέμβριο του 2016 εντοπίζεται νεκρός στον Εύηνο ποταμό, ο 33χρονος Βασίλης Δημαράς. Ο θάνατος του νεαρού κτηνοτρόφου αποδίδεται σε πνιγμό. Όμως οι έρευνες ξεσκεπάζουν τη δολοφονία του.

Η μητέρα και ο γαμπρός του θύματος μιλούν στο Live News και περιγράφουν τα δραματικά γεγονότα.

«Ο Βασίλης τότε είχε φτιάξει μόνος του ένα αυτοσχέδιο που έμοιαζε με αυτό που ψάχνουν χρυσό», είπε η μητέρα του θύματος στο Live News.

Η μητέρα του εντοπίζει δύο ιδιόχειρα σημειώματα του παιδιού της, που ενισχύουν την άποψή της, για εγκληματική ενέργεια. Ο άτυχος κτηνοτρόφος που ήταν κωφός, έψαχνε και ο ίδιος για χαμένο θησαυρό στην περιοχή. Εκείνη τη μοιραία νύχτα, παρασύρθηκε από κάποιους στον θάνατο.

«’Ενα άλλο χαρτάκι έγραφε : εγκλήματα στο ποτάμι». Αυτό με έβαλε σε σκέψεις και το αποδώσαμε μήπως είναι έγκλημα, δεν ξέρω. Γιατί να γράψει εγκλήματα ποτάμι;».

H οικογένεια του Βασίλη Δημαρά είναι πεπεισμένη πως κάποιοι παρέσυραν τον 33χρονο σε ραντεβού θανάτου και έστησαν σκηνικό πνιγμού για να κρύψουν τα ίχνη τους.

Τα σημάδια στο σώμα και στο κεφάλι δείχνουν πως ο άτυχος άντρας χτυπήθηκε από λαβή όπλου πισώπλατα, έπεσε ημιαναίσθητος στο έδαφος και τον πέταξαν στο ποτάμι όπου ξεψύχησε.

Τα στόματα στην περιοχή του Μεσολογγίου ανοίγουν με κατοίκους της περιοχής να υποδεικνύουν βουνά και ξωκλήσια που επίδοξοι χρυσοθήρες και αρχαιοκάπηλοι δρούσαν ανεξέλεγκτοι.

Οι συγγενείς του Βασίλη Δημαρά μέσω του δικηγόρου τους, κατέθεσαν μήνυση για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων. Με την υπόθεση να επιστρέφει στα χέρια εισαγγελέα που την επεξεργάζεται.

«Τον σκότωσαν γιατί είδε κάτι που δεν έπρεπε»

Πριν τον θάνατο του Βασίλη Δημαρά, βρέθηκε νεκρός σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο ο 57χρονος Κώστας Ζαχαρής. Ο αδελφός του είχε αναφέρει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι το θύμα βοσκούσε πρόβατα και άθελά του, έγινε μάρτυρας παράνομων συναντήσεων κοντά στην εκκλησία του Άϊ- Γιώργη.

Οι δράστες κι σε αυτή την περίπτωση παρέμειναν ασύλληπτοι. Καθώς αρχικά ο θάνατος του Κώστα Ζαχαρή αποδόθηκε σε πνιγμό και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Τα δύο θύματα μαρτύρησαν στην Αιτωλοακαρνανία, με τις έρευνες αρχικά να παίρνουν λάθος κατεύθυνση. Κάτι που ευελπιστούσαν οι δράστες. Κάτι που συσκότισε την αλήθεια και μαζί την αιτία πίσω από τα εγκλήματα.

7,5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Βασίλη Δημαρά, το Μεσολόγγι περιμένει να μάθει όλη την αλήθεια για την εξαφάνιση του Μπάμπη. Με όλο και περισσότερους να φοβούνται ότι μπορεί να υπάρχει σύνδεση των δραματικών γεγονότων, με ακόμα ένα άγνωστο κυνήγι θησαυρού.

Οι άντρες του Ανθρωποκτονιών συλλέγουν στοιχεία, οι μαρτυρίες τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν και οι σκέψεις ορισμένων για την εξαφάνιση – θρίλερ είναι ανατριχιαστικές.