ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Σοφή απόφαση η επιστολική ψήφος

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Σοφή απόφαση η επιστολική ψήφος
EUROKINISSI

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη μίλησε για την αγάπη του για τη συμπρωτεύουσα αλλά και την επιστολική ψήφο. 

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος θα έχει μια σειρά επαφών με φορείς της συμπρωτεύουσας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ρωτήθηκε για την επιστολική ψήφο που προωθεί η κυβέρνηση και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μιλώντας στην ΕΡΤ. «Συμφωνούμε 100% και στηρίζουμε την επιστολική ψήφο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ σημαντικό, αυτός ο Έλληνας, που έχει τέτοιο δεσμό και συνείδηση στενά συνδεδεμένη με την ιδιαίτερη πατρίδα του να αισθάνεται ότι μπορεί να συμμετέχει στα κοινά, ιδιαίτερα οι νέες γενιές. Γιατί όταν δεν το έχουν αυτό αισθάνονται ότι αποξενώνονται βαθμιαία και δεν είναι καλό αυτό».

Μάλιστα δεν έκρυψε και την αγάπη του για την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Η συμβασιλεύουσα είναι η πόλη που με φιλοξένησε μαζί με την οικογένειά μου όταν φύγαμε απ’ την Κωνσταντινούπολη, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, όταν εγκαταλείψαμε τις εστίες μας… Ήρθαμε και εγκατασταθήκαμε εδώ, κι είναι η αγαπημένη μας πόλη… που μας αγκάλιασε, όπως όλους τους πρόσφυγες, με μεγάλη αγάπη… Εδώ μεγάλωσα, μετά πήγαμε στην Αθήνα» τόνισε.

«Οι Έλληνες της Αμερικής, αγαπούν πολύ την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και με πολύ δέος, ενθουσιασμό και σεβασμό έρχονται για να επισκεφθούν και τις ιδιαίτερες πατρίδες, αλλά και τα μεγάλα προσκυνήματα του Έθνους μας» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.