ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και χημικά στο αγροτικό μπλόκο στη Θεσσαλία

Επεισόδια και χημικά στο αγροτικό μπλόκο στη Θεσσαλία

Επεισόδια και χημικά στη Θεσσαλία, μεταξύ αγροτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 στο μπλόκο των αγροτών, που δημιούργησαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου, στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ,και όταν οι αγρότες αποπειράθηκαν να βγουν στον δρόμο, προκλήθηκε ένταση με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Βίντεο και φωτογραφίες από το Onlarissa.gr:

Στο σημείο αναμένεται να συγκεντρωθούν τρακτέρ από Λάρισα, χωριά δήμου Κιλελέρ και Αγιά, ενώ τα τρακτέρ από τα Φάρσαλα σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στην κινητοποίηση της Καρδίτσας στην Ε-65.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των αγροτών βρίσκονται τα αιτήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες, αλλά και η μείωση του κόστους παραγωγής, η προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.