ΕΛΛΑΔΑ

Στο αυτόφωρο η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού μετά τα επεισόδια στου Ζωγράφου

Στο αυτόφωρο η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού μετά τα επεισόδια στου Ζωγράφου

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και βία κατά υπαλλήλων, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού, που η ίδια έχασε μετά από πλειστηριασμό, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών και πήρε αναβολή για τις 5 Φεβρουαρίου. Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιάννης Πρωτούλης από το ΚΚΕ.

Όπως υποστήριξε η συνήγορος της δημοσιογράφου, η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του ακινήτου έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης της κ. Κολοβού.

Η δημοσιογράφος έχασε το σπίτι της για χρέος 45.000 ευρώ κι έπειτα από δυο άγονους πλειστηριασμούς, το ακίνητο αγοράστηκε έναντι 15.000 ευρώ. Ο νέος ιδιοκτήτης της υπέβαλε μήνυση γιατί συνέχιζε να διαμένει στο σπίτι και η αστυνομια προχώρησε στην προσαγωγή της.

Έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού από νωρίς το πρωί βρέθηκαν πολίτες για συμπαράσταση και διαμαρτυρία αλλά και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί φέρονται να έκαναν και χρήση χημικών.

Η Ιωάννα Κολοβού συνελήφθη ύστερα από μήνυση που της έκανε ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού της στου Ζωγράφου, που είχε βγει σε πλειστηριασμό και πωλήθηκε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον γιο της δημοσιογράφου.

Μάλιστα, βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: