ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ για φοιτητικές κινητοποιήσεις: «Η μαζική εναντίωση των νέων έχει στριμώξει την κυβέρνηση»

ΚΚΕ για φοιτητικές κινητοποιήσεις: «Η μαζική εναντίωση των νέων έχει στριμώξει την κυβέρνηση»
INTIME.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή», υπογράμμισε το ΚΚΕ για τις κινητοποιήσεις φοιτητών που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

Σήμερα (26/01), διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστεί η ύπαρξη ευθυνών τόσο εκείνων που συμμετέχουν στις καταλήψεις, όσο και τυχόν ευθύνες άλλων προσώπων.

Με εντολή του διατάχθηκε, η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τη διερεύνηση διάπραξης τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Το ΚΚΕ, σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη, ανέφερε πως «αφού έπεσαν στο κενό τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, οι απειλές και οι εκβιασμοί περί απώλειας της εξεταστικής, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή».

«Πλέον, είναι ξεκάθαρο ότι η μαζική, πλειοψηφική εναντίωση των νέων στο αντιδραστικό και άδικο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων έχει ήδη στριμώξει την κυβέρνηση. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμη πιο μαζικά και θα νικήσουν γιατί είναι δίκαιοι», σημείωσε το ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις