ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση στο Ναύπλιο: Διακινούσαν ναρκωτικά και έκλεβαν ηλεκτρική ενέργεια

Εγκληματική οργάνωση στο Ναύπλιο: Διακινούσαν ναρκωτικά και έκλεβαν ηλεκτρική ενέργεια

Συνελήφθησαν 5 άτομα ηλικίας 28 ως 51 χρόνων

Εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας στο Δήμο Ναυπλίου, οι οποίοι συνελήφθησαν για ναρκωτικά, διαρρήξεις και παράνομη ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους, ύστερα από πολύμηνες έρευνες.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της επιχείρησης ευρείας κλίμακας που εκτελέστηκε το πρωί της Παρασκευής με την συμμετοχή αστυνομικών του τμήματος Άργους- Μυκηνών και κλιμακίων της Ο.Π.Κ.Ε. από την Αργολίδα, την Αρκαδία και την Κορινθία, συνελήφθησαν πέντε Έλληνες μέλη της σπείρας ηλικίας 28 ως 51 χρόνων που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ηρωίνης τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι και ο αρχηγός τους.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έκανε ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών στα σπίτια των δραστών, κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 261 γραμμαρίων, οκτώ ναρκωτικά χάπια, δυο ζυγαριές ακριβείας, ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, 805 ευρώ και ένα όχημα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι σε βάρος ενός 43χρονου μέλους της σπείρας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πλημμελειοδικών Ναυπλίου για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 51χρονος αρχηγός και άλλα δυο μέλη της -ένας 28χρονος και ένας 46χρονος- ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους, όπως και άλλοι τέσσερις κάτοικοι του χωριού ηλικίας 25 ως 78 χρόνων που επίσης συνελήφθησαν για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, περιλαμβάνονται και οκτώ "πελάτες" τους που προμηθεύονταν ηρωίνη από αυτούς.