ΕΛΛΑΔΑ

Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη σήμερα – Πώς θα τον δείτε live

Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη σήμερα – Πώς θα τον δείτε live

Σε μικρότερη απόσταση από αυτή της Γης από τη Σελήνη θα περάσει σε λίγες ώρες ένας αστεροειδής

Σε κοντινή απόσταση από την Γη θα περάσει σήμερα ένας αστεροειδής. Ο αστεροειδής αναμένεται να φτάσει στο κοντινότερο σημείο του από τη Γη και σε απόσταση μικρότερη από αυτή της Γης από τη Σελήνη.

Συγκεριμένα, ο αστεροειδής που έχει μεγέθους αεροπλάνου θα περάσει σε απόσταση 354.000 χλμ από τη Γη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι δυνατή η παρακολούθησή του, μέσω του Virtual Telescope Project από τις 19.00 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Live Science ο αστεροειδής που έχει μήκος 37 μέτρα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 17 Ιανουαρίου από τους αστρονόμους και φέρει το όνομα 2024 BJ.

Οι αστρονόμοι κατέγραψαν την ανακάλυψή του την επόμενη ημέρα, αφού διαπιστώθηκε ότι θα περνούσε κοντά από τον πλανήτη μας χωρίς να λάβει χώρα κάποιο περιστατικό.

Σύμφωνα με το Virtual Telescope Project, αν και θεωρείται ότι θα έχει μια «πολύ στενή επαφή» με τη Γη, ο βράχος δεν αποτελεί κίνδυνο.

Πρόκειται για έναν αστεροειδή τύπου «Απόλλων», κάτι που σημαίνει ότι η τροχιά του, που παραπέμπει σε αυγό, συναντά αυτήν της Γης για να φτάσει στο πιο κοντινό σημείο του στον Ήλιο, πριν ταξιδέψει προς τη ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία.

Οι αστεροειδείς αυτοί, εκ των οποίων πάνω από 1.600 είναι γνωστοί, αποτελούν την πλειονότητα των αστεροειδών που συναντιούνται με τη Γη και θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνοι. Ωστόσο, το μέγεθος του 2024 BJ δεν είναι αρκετά μεγάλο για να θεωρηθεί επικίνδυνος.