ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακά εξετάσεις και μαθήματα στο ΕΜΠ λόγω καταλήψεων - Αυτή είναι η απόφαση της Συγκλήτου

Διαδικτυακά εξετάσεις και μαθήματα στο ΕΜΠ λόγω καταλήψεων - Αυτή είναι η απόφαση της Συγκλήτου

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση είναι κατηγορηματική ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψηφιστεί

Αρκετά από τα πανεπιστήμια της χώρας τελούν υπό κατάληψη με τον φόβο για τις εξετάσεις του εξαμήνου να είναι διάχυτο. Έτσι, η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου αποφάσισε να γίνονται εξετάσεις αλλά και μαθήματα διαδικτυακά.

Η απόφαση της Συγκλήτου

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η Σύγκλητος πήρε την απόφαση ότι όποιες σχολές δεν έχουν συμπληρώσει 13 εβδομάδες μαθημάτων, αυτά να γίνονται διαδικτυακά για να ολοκληρωθεί το χειμερινό εξάμηνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι εξετάσεις θα γίνουν από απόσταση, υπό την προϋπόθεση να διασφαλιστεί το αδιάβλητο και στη συνέχεια να ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο στις 12 Φεβρουαρίου. Το πανεπιστήμιο θεωρεί ότι οι καταλήψεις, που συνεχίζονται, πλήττουν το κύρος του και το ίδρυμα χρειάζεται ηρεμία για να λειτουργήσει και να υλοποιήσει σκοπούς, τους οποίους η κοινωνία περιμένει από το ίδρυμα.

Χαρακτηριστικά η Σύγκλητος αναφέρει ότι οι καταλήψεις έχουν δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα σε όλα τα ΑΕΙ και έτσι έχουν καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και άλλα ιδρύματα θα πάρουν ανάλογες αποφάσεις. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η συζήτηση για τις διαδικτυακές εξετάσεις και όλα τα θέματα που αφορούν τα δημόσια ΑΕΙ μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη και των πρυτάνεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου Πρυτάνεων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση είναι κατηγορηματική ότι το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ψηφιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ότι «πρόκειται για μία εμβληματική μεταρρύθμιση. Οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές. Το νομοσχέδιο θέλουμε να ψηφιστεί και θα ψηφιστεί. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, πρέπει και σε αυτό το θέμα να φύγουμε μπροστά, έχουμε καθυστερήσει πάρα πολλά χρόνια».