ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πραγματοποίησε έκτακτη δράση υποστήριξης αστέγων στην Αθήνα λόγω ψύχους

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πραγματοποίησε έκτακτη δράση υποστήριξης αστέγων στην Αθήνα λόγω ψύχους
Newsbomb.gr

To Newsbomb.gr μαζί με τον φωτορεπόρτερ Χάρη Γκίκα έδωσε το «παρών» στη σημερινή δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στις περιοχές του Θησείου, του Ευαγγελισμού της Πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και στην περιοχή περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς.

To Newsbomb.gr μαζί με τον φωτορεπόρτερ Χάρη Γκίκα έδωσε το «παρών» στις δράσεις οι οποίες υποστηρίχθηκαν από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) ενώ δόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης (είδη βασικής διατροφής, ατομικής υγιεινής, μέσα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, εμφιαλωμένο νερό κλπ.), ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας.

Εκτιμάται πως θα ωφεληθούν συνολικά 160 άτομα, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις ημέρες κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.

H Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ, Αρετή Κεντιστού μιλώντας στην κάμερα του Newsbomb.gr μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο ΕΕΣ πιστός στις αρχές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης σχεδιάζει κοινωνικές δράσεις. Σήμερα στηρίζουμε την πλέον ευάλωτη ομάδα τους αστέγους. Διαθέτουμε είδη ατομικής υγιεινής, πρώτες βοήθειες και ανθρωπιστικό υλικό».