ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Θεσσαλονίκη - Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης -ημέρα που αρχίζει η AGROTICA- 300 τρακτέρ θα εισέλθουν από τρεις διαφορετικές εισόδους και θα παραταχθούν στη νότια πύλη της ΔΕΘ - Θα παραμείνουν στο σημείο για τέσσερις ημέρες

Της Φανής Χαρίση

Θέση «μάχης» παίρνουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών που το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, ημέρα που αρχίζει η κλαδική έκθεση Agrotica, θα εισέλθουν στην πόλη και θα παρατάξουν περί τα 300 τρακτέρ μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Οι αγρότες μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παρουσία και της διοίκησης της ΔΕΘ- HELEXPO, συμφωνήθηκε να εισέλθουν με τα τρακτέρ στην πόλη από τρία διαφορετικά σημεία ενώ τα τρακτέρ θα μείνουν στο πλακόστρωτο μπροστά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ καθόλη τη διάρκεια της Agrotica δηλαδή μέχρι την Κυριακή.

«Στη συνάντηση με τον στρατηγό (σ.σ. της ΓΑΔΘ) και με τη διοίκηση της ΔΕΘ συμφωνήθηκε και θα υπάρχει μια δύναμη από 300 τρακτέρ και πέντε φορτηγά μελισσοκόμων καθώς θέλουν και οι μελισσοκόμοι να δηλώσουν την παρουσία τους. Τα τρακτέρ θα παραταχθούν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, απέναντι από την ΧΑΝΘ, πάνω στο πλακόστρωτο και θα παραμείνουν εκεί για τέσσερις ημέρες όσο διαρκεί η έκθεση agrotica» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο αγρότης απο τον Δρυμό και υπεύθυνος επικοινωνίας του μπλόκου στο Δερβένι, Κώστας Χατζηπαραδείσης.

Οι αγρότες με τα τρακτέρ θα εισέλθουν στη Θεσσαλονίκη από τρία διαφορετικά σημεία και συγκεκριμένα:

  • οι αγρότες και οι μελισσοκόμοι από την ανατολική Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική θα εισέλθουν από την είσοδο της Βούλγαρη
  • Οι αγρότες από τα Γιαννιτσά, Παιονία και Κουφάλια θα εισέλθουν από δυτικά και μέσω της οδού Μοναστηρίου θα κατευθυνθούν στη ΔΕΘ
  • Και οι αγρότες από Σέρρες, Κιλκίς, Δερβένι θα εισέλθουν από την οδό Λαγκαδά

Τα τρακτέρ όπως ανέφερε κ. Χατζηπαραδείσης θα μπουν νωρίς το πρωί στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στην κυκλοφορία. Μάλιστα όπως ανέφερε για λόγους ασφαλείας τα τρακτέρ δεν θα κινηθούν βράδυ «αλλά νωρίς το πρωί θα είμαστε στην πόλη και εκτιμώ ότι στις 10 το πρωί θα παραταχθούμε πάνω στο πλακόστρωτο στη ΔΕΘ».

«Εκεί θα μαζευτεί κι άλλος κόσμος προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το συλλαλητήριο ενώ στη συνέχεια μια μικρή επιτροπή θα επιδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού τα αιτήματα μας τα οποία θα συμφωνήσουμε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου» κατέληξε.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών βρίσκονται στους δρόμους τις τελευταίες ημέρες καθώς όπως αναφέρουν τα ακριβά γεωργικά εφόδια, το πετρέλαιο και η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχουν μηδενίσει τα εισοδήματα τους μη μπορώντας πλέον όπως τονίζουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια της 30ης Agrotica θα πραγματοποιηθούν στις 7 το βράδυ της Πέμπτης.