ΕΛΛΑΔΑ

Η απόγνωση του δανειολήπτη και το άδικο σύστημα- Πέθανε από καρκίνο ενώ πάλευε να σώσει το σπίτι του

Η απόγνωση του δανειολήπτη και το άδικο σύστημα- Πέθανε από καρκίνο ενώ πάλευε να σώσει το σπίτι του

Συγκλονίζει η ιστορία άνδρα ο οποίος πάλευε με νόμιμους τρόπους να εξοφλήσει τα χρέη του και να διατηρήσει την περιουσία του, ενώ παράλληλα έδινε μεγάλο αγώνα για τη ζωή ενάντια στον καρκίνο.

Η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου το απόγευμα της Τρίτης έφερε στο προσκήνιο μία συγκλονιστική ιστορία ενός άνδρα ο οποίος για πολλά χρόνια πάλευε με νόμιμους τρόπους και με κάθε μέσο να εξοφλήσει τα χρέη του και να διατηρήσει την περιουσία του, ενώ παράλληλα έδινε τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή ενάντια στον καρκίνο.

Κάθε προσπάθεια του αποδεικνυόταν άκαρπη καθώς είχε απέναντί του «παραθυράκια». Ο κύριος «Σ.Μ.» δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή καθώς σήμερα έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με την ανίατη νόσο θέλησε να ξεκουραστεί.

«Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να ακουστεί μετά τον θάνατο του, η υπόθεση του έχει και ένα συναισθηματικό κομμάτι», είπε αρχικά η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου στο Newsbomb.gr.

«Τη συγκεκριμένη ιστορία την έχω διαχειριστεί από τη νομική πλευρά τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για μία πολύ πιο προκλητική ιστορία από όσο ακούστηκε ή δόθηκε στο μέσο αναγνώστη. Είμαι δικηγόρος και διαθέτω στοιχεία τα οποία είναι πολύ πιο προκλητικά από αυτό», πρόσθεσε.

«Ο άνθρωπος αυτός ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία διάθεση ρύθμισης διότι για κακή του τύχη είχε τις κατοικίες του σε ένα μεγάλο νησί των Κυκλάδων αν το σπίτι του ήταν στην Αθήνα ίσως να μην ήταν τόσο άμεμπτοι», συμπλήρωσε.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλά υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες ακόμα υποθέσεις διότι είναι ένα σύστημα το οποίο δεν ευνοεί την γρήγορη εκκαθάριση και την γρήγορη βοήθεια των έντιμων δανειοληπτών που θέλουν να ρυθμίσουν», πρόσθεσε.

Η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου τονίζει ότι «ο αγώνας που έδωσε ο άτυχος άνδρας ήταν έντιμος απέναντι σε ένα ανέντιμο και άτεγκτο σύστημα».

Η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου

Μαρία Μοσχοπούλου: «Κουράστηκε να παλεύει και θέλησε να ξεκουραστεί»

Η δικηγόρος Μαρία Μοσχοπούλου μέσα από ανάρτησή της στο Facebook αναφέρθηκε στην ιστορία του κύριου Σ.Μ. γράφοντας: «Η ζωή, τα παιχνίδια της μοίρας και οι servicers. Σήμερα βίωσα μια από τις πιο έντονες στιγμές στη δικηγορία και αισθάνθηκα την ανάγκη να τη μοιραστώ. Με τον κύριο Σ.Μ. είχαμε μια εξαρχής άψογη συνεργασία εμπιστοσύνης. Πείτε μου τι θέλετε από έγγραφα και εγώ θα σας τα φέρω, έλεγε. Πάντα συνεργάσιμος και οργανωτικός σε σημείο εντυπωσιασμού. Αυτό που λέμε στο χωριό μου νοικοκύρης.

Ο κύριος Σ.Μ. το έτος 2018 κάνει ρύθμιση με την Εθνική για ένα στεγαστικό δάνειο. Την τηρεί. Η Εθνική Τράπεζα παρά ταύτα προβαίνει σε αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής. Ενώ πλήρωνε. Συνεχίζει να πληρώνει και να τους καλεί για να βρεθεί λύση. Στο μεσοδιάστημα έρχεται διάγνωση για μεταστατικό καρκίνο. Ενημερώνει την τράπεζα αλλά το δάνειο -φεύ!- μεταβιβάστηκε. Πληρώνει. Συνεχίζει να πληρώνει. Τρέχει να ενημερώσει τη DoValue. Τον ενημερώνουν ότι πρέπει να πληρώσει σε άλλο λογαριασμό τις δόσεις.

Ο καρκίνος συνεχίζει. Οι θεραπείες ξεκινούν. Μένει παράλυτος. Αλλά συνεχίζει να πληρώνει. Ακολουθούν πάνω από 15 έγγραφα αιτήματα ρύθμισης, στα οποία αδιαφορούν. Τι έγγραφα ασθένειας, τι προτάσεις ρύθμισης με γενναία εφάπαξ ποσά, τι στοιχεία ακίνητης περιουσίας, ο κυριος Σ.Μ. έκανε ο,τι μπορούσε. Κυρίως, συνέχισε να πληρώνει.

Μας κάνουν επιταγή προς πληρωμή. Κάνουμε Ανακοπή και Ασφαλιστικά.
Κερδίζουμε τα ασφαλιστικά αλλά προλαβαίνουν να κάνουν Κατάσχεση.
Κάνουμε νέα ανακοπή. Οι πιθανότητες ευδοκίμησης είναι με το μέρος μας.

Σήμερα συζητήσαμε την Ανακοπή κατά της ΔΠ που από ο,τι φαίνεται θα ακυρωθεί πανηγυρικά. Αλλά σήμερα ο κύριος Σ.Μ. αποφάσισε ότι κουράστηκε να παλεύει και θέλησε να ξεκουραστεί. Κύριε Σ.Μ. θα το φωνάξω δυνατά, ότι ο αγώνας που δώσατε ήταν έντιμος απέναντι σε ένα ανέντιμο και άτεγκτο σύστημα. Θα τα καταφέρουμε, όμως. Θα συμφωνήσω στη φράση που μου λέγατε στο τέλος κάθε συνάντησης. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε κυρία Μοσχοπούλου, γιατί έχουμε δίκαιο».