ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη «Γκρίζος Λύκος» στη Ρόδο - Μετέφερε παράνομα 9 μετανάστες από την Τουρκία

Συνελήφθη «Γκρίζος Λύκος» στη Ρόδο - Μετέφερε παράνομα 9 μετανάστες από την Τουρκία

Ο 23χρονος Τούρκος προσπάθησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος, αλλά τελικά εκείνοι κατάφεραν να τον πιάσουν

Προφυλακιστέος κρίθηκε στη Ρόδο, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως ένας 23χρονος Τούρκος κατηγορούμενος για παράνομη μετακίνηση μεταναστών. Στην κατοχή του βρέθηκε και ένα φουλάρι με το έμβλημα των «Γκρίζων Λύκων», τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί ένα ταχύπλοο σκάφος, το βράδυ της Κυριακής, από την Ντάτσα της Τουρκίας, προς τις βόρειες ακτές της Σύμης, από μια περιπολία των Αρχών από Ξηράς, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα το σκάφος του Λιμενικού, που έσπευσε στο κατόπι του. Τότε, ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό, με τον 23χρονο να προσπαθεί να εμβολίσει με ταχύτητα το ελληνικό σκάφος, όταν τελικά εκείνοι κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Οι Αρχές τον έπιασαν να μεταφέρει παράνομα 9 μετανάστες, με τους 2 εξ αυτών να είναι άνδρες τραυματίες και μια γυναίκα σε λιπόθυμη κατάσταση, την οποία επανάφεραν οι λιμενικοί. Έπειτα, ακολούθησε η σύλληψη όλων των επιβαινόντων του σκάφους.

Ο 23χρονος υποστήριξε στην απολογία του πως τα κυκλώματα διακίνησης τον προσέγγισαν στην Σμύρνη, προσφέροντας του 5.000 ευρώ για κάθε δρομολόγιο που θα πραγματοποιούσε, ενώ παραδέχθηκε πως διατηρούσε το φουλάρι γιατί ήταν υποστηρικτής των «Γκρίζων Λύκων».