ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Ρεζίλεψε την οικογένειά του - Κατέστρεψε και εμάς»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Ρεζίλεψε την οικογένειά του - Κατέστρεψε και εμάς»
Φωτ.: Eurokinissi

Απαντήσεις έδωσε ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και για τα περί μεταπώλησης των προϊόντων που δωρίζονταν 

Τη δική του απάντηση για την υπόθεση της οργάνωσης «Κοινωνική Κουζίνα - Ο άλλος άνθρωπος» και τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο έδωσε ο γαμπρός του, Παύλος Τζίτζης.

Ο κ. Τζίτζης υποστήριξε πως ο ίδιος και η αδελφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δεν έπαιρναν χρήματα και σακούλες, ενώ επίσης υποστήριξε πως δεν γνωρίζει να μεταπωλούνταν είδη που δίνονταν στην «Κοινωνική Κουζίνα - Ο άλλος άνθρωπος». «Έπαιρναν τηλέφωνο την κυρία Αντριάνα, και ζητούσαν τρόφιμα ή και ρούχα. Επειδή αργούσαμε μερικές φορές τα Σαββατοκύριακα, γιατί την βοηθούσα, τα βάζαμε στις σακούλες και περιμέναμε πότε θα έρθουν να τα πάρουν και να φύγουμε», διευκρίνισε.

«Καμιά φορά ξεμένανε μερικά πράγματα. Ψώνιζε ο κουνιάδος μου. Πήγαινε σε σούπερ μάρκετ και ψώνιζε», είπε ο Παύλος Τζίτζης διευκρινίζοντας πάντως πως τα πιο πολλά που φτιάχνονταν στην Κοινωνική Κουζίνα προέρχονταν από υλικά, τα οποία έφταναν από δωρεές και ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ψώνιζε συμπληρωματικά.

«Ρεζίλεψε την οικογένειά του. Κατέστρεψε εμένα, τη γυναίκα μου. Μας ξεφτίλισε. Ήθελε να κάνει όλα αυτά αλλά τη μανούλα του, την αδερφή του δεν τις σκέφτηκε; Μπροστά βοηθούσε και πίσω έπαιζε; Να έχει δύο πρόσωπα;». Και ο ίδιος περιμένει τις εξελίξεις που έρχονται, καθώς ο εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα κάνει το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Επίσης ανέφερε πως «δεν είχα ακούσει ποτέ για αποθήκη, ό,τι ερχόταν εκεί ερχόταν».

«Δεν είχα καταλάβει ότι μπορεί να κάνει ο κουνιάδος μου τέτοια πράγματα», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ.

Εισαγγελική έρευνα

Υπενθυμίζεται πως τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της οργάνωσης «Κοινωνική Κουζίνα - Ο άλλος άνθρωπος» προχωρά η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, που πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα» χρήματος, σύμφωνα με το οποίο ο ιδρυτής Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιρνε μέρος των χρημάτων από τις δωρεές και να το σπαταλούσε σε τυχερά παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Εκτός από τον ιδρυτή της οργάνωσης αναμένεται να ελεγχθούν και τα συγγενικά του πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, ενώ αναμένεται να ζητηθούν κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.
Σημειώνεται, ότι μετά τη συγκέντρωση στοιχείων και εφόσον τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δώσουν εξηγήσεις, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει σχετικά με την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη σε βάρος του ιδρυτή της οργάνωσης ή και άλλων προσώπων.