ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγρότες εμμένουν στη στάση τους: Κλείνουν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Οι αγρότες εμμένουν στη στάση τους: Κλείνουν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών
INTIME, φωτογραφία αρχείου.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τους αγρότες ανά την επικράτεια.

Μετά το ραντεβού του Σαββάτου στην 30ή Agrotica, στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες επιστρέφουν στα χωριά τους, εμμένοντας στη σκληρή τους στάση. Στόχος, να ικανοποιηθούν τα αιτήματα επιβίωσης που έχουν, όπως υπογραμμίζουν όλοι οι φορείς του πρωτογενούς τομέα.

Σιτοπαραγωγοί, ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι που έχουν παρατάξει 120 τρακτέρ στον κόμβο Μουδανιών, έστησαν φραγμό στις 10:00 και έκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Ο αυτοκινητόδρομος θα μείνει κλειστός τουλάχιστον έως τις 20:00 και στα δύο ρεύματα.

Αύριο, Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου, αγρότες της Χαλκιδικής με περίπου 40 τρακτέρ θα σχηματίσουν κομβόι προς τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, μέσα στην πόλη θα κινηθούν με 20 τρακτέρ, με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα των διεκδικήσεων τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα αιτήματα των αγροτών της Χαλκιδικής είναι οι αποζημιώσεις για την ακαρπία στην ελιά, το αγροτικό ρεύμα και το πετρέλαιο, η επιστροφή 100% των επιδοτήσεων που κόπηκαν, η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, δασικοί χάρτες και επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στον νομό.

Παράλληλα, τρακτέρ που έχουν παραταχθεί στον κόμβο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα αποχωρήσουν και οι αγρότες θα επιστρέψουν στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο (03/12), πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο επανέλαβαν την πρόθεση να συνεχίσουν τον αγώνα. Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια.

Σχετικές ειδήσεις