ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις:Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- Παναγροτική σύσκεψη την Τρίτη

Αγροτικές κινητοποιήσεις:Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- Παναγροτική σύσκεψη την Τρίτη
Eurokinissi

Νέο ραντεβού έδωσαν για την Τρίτη οι αγρότες, που αποχωρούν με τα τρακτέρ τους σταδιακά από την έκθεση Agrotica με προορισμό τα μπλόκα.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Κυριακής άρχισε η συντεταγμένη αποχώρηση των αγροτών που είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους στις εισόδους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όπως δηλώνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν τους ικανοποιούν.

Πανελλαδική σύσκεψη

Στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας την Τρίτη, αναμένεται να αποφασίσουν οι αγρότες για το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.

Στις συναντήσεις με αντιπροσωπείες αγροτών, ο Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση για διάλογο καλώντας τους να αποτιμήσουν σωστά το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας, την προσπάθειά μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε την Ελλάδα ψηλότερα και τον πρωτογενή τομέα, εκεί που του αξίζει», ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Νέα μπλόκα και αποκλεισμοί δρόμων

Στο συμβολικό κλείσιμο της Εγνατίας Οδού διάρκειας 15 με 20 λεπτών στο ύψος του κόμβου του Στρυμονικού, προχωρούν σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 13:00, οι αγρότες του Νομού Σερρών. Την ίδια ώρα με το κλείσιμο της Εγνατίας Οδού από τους Σερραίους αγρότες θα κλείσει και η Εγνατία στο ύψος του Δερβενίου.

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στις 14:00 το μεσημέρι, οι αγρότες από το μπλόκο της Αταλάντης θα προχωρήσουν στη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών στο ύψος του κόμβου της Σκάλας Αταλάντης.

Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής έκλεισε την Κυριακή από τις 10:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ ενώ σήμερα Δευτέρα, αγρότες από το μπλόκο των Μουδανίων θα σχηματίσουν μηχανοκίνητη πομπή και με 20 τρακτέρ θα φτάσουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Κάθοδος στο Μακεδονίας - Θράκης

Στη Χαλκιδική, στα Νέα Μουδανιά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σχεδιάζουν την κάθοδό τους την Δευτέρα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα των διεκδικήσεών τους.

Αν δεν πάρουμε απαντήσεις, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φλογητών, Παύλος Γιαλαγκολίδης.

Ο Φιλοκλής Κοτζιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, επισημαίνει πως «θέλουμε αγροτικό πετρέλαιο όπως έχει η υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορμυλίας από την πλευρά του, δήλωσε στην ΕΡΤ πως «η ζημιά είναι τεράστια όταν δεν υπάρχει παραγωγή ελιάς και η τοπική κοινωνία παρακμάζει οικονομικά».