ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 Ιουνίου ορίστηκε το εφετείο για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στις 3 Ιουνίου ορίστηκε το εφετείο για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ορίστηκε η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η δίκη για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου για δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού, θα καθίσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στις 3 Ιουνίου, όπως ορίστηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνήγορος της μια εκ των δύο γυναικών που τον κατηγορούν μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το πρωινό» περιγράφοντας την κατάσταση.

«Έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο απόπειρες βιασμού, είναι ελεύθερος βέβαια ο άνθρωπος. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια με αναστολή και αθωώθηκε για την τρίτη καταγγελία που αφορούσε βιασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ ο Γιώργος Λιάγκας του απάντησε: «Άρα λοιπόν ο ίδιος φαντάζομαι επιθυμεί να γίνει το Εφετείο και να αποδειχθεί ότι είναι αθώος και για τις άλλες δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού».

Μέχρι τώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει κριθεί ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας ηθοποιού το 2008, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποκάλυψε σε ψυχαγωγική εκπομπή την επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη, αλλά και την ενόχλησή της για το πώς διαχειρίστηκαν τα ΜΜΕ την υπόθεση με τις καταγγελίες εναντίον του.

«Το τεκμήριο της αθωότητας, για τόσο προβεβλημένα άτομα που τα ξέρουμε είναι διαφορετικό. Αν λέμε την ιστορία ενός αγρότη και δικαιωθεί στο τέλος, δεν τον έχουμε πολιτογραφημένο σαν Γιάννη. Είναι γενικό κι αόριστο. Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, το τεκμήριο της αθωότητας έπρεπε να είναι κόρη οφθαλμού. Όταν ρεπορταζιακά το αντιμετωπίζεις, αν αθωωθεί, που έχει αθωωθεί για κάποια… Όσο πιο γνωστός είσαι, τόσο το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να γιγαντώνεται. Για εμένα στην Ελλάδα, για όλες τις υποθέσεις, το τεκμήριο της αθωότητας καταπατιέται», είχε πει χαρακτηριστικά.