ΕΛΛΑΔΑ

Διδυμότειχο: «Την πήγαν στον παιδίατρο και είπε ότι είναι μία γριπούλα», λέει ο παππούς της 9χρονης

Διδυμότειχο: «Την πήγαν στον παιδίατρο και είπε ότι είναι μία γριπούλα», λέει ο παππούς της 9χρονης

Όπως είπε ο παππούς της 9χρονης στο Διδυμότειχο, ο παιδίατρος δεν έκανε τεστ για στρεπτόκοκκο στην εγγονή του, παροτρύνοντάς τους να γυρίσουν στο σπίτι 

Από λοίμωξη αναπνευστικού και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της μόλυνσης από στρεπτόκοκκο προκλήθηκε ο θάνατος της 9χρονης στο Διδυμότειχο.

Στον Alpha μίλησε ο παππούς της ανήλικης, αποκαλύπτωντας ότι στο νοσοκομείο δεν έγινε ποτέ τεστ για στρεπτόκοκκο στο παιδί, ενώ την έστειλαν στο σπίτι θεωρώντας ότι έχει γρίπη.

«Είχε πυρετό, έκανε εμετούς, πήγαν στο παιδίατρο και τους είπε "μία γριπούλα είναι"», δήλωσε ο παππούς της 9χρονης από το Διδυμότειχο που πέθανε, έχοντας προσβληθεί από στρεπτόκοκκο.

«Δεν του έκανε τεστ για στρεπτόκοκκο. Τους παρότρυνε να γυρίσουν στο σπίτι. Όταν η μητέρα του παιδιού είδε τα δύσκολα, το πήγε στο νοσοκομείο. Και το νοσοκομείο μας εδώ δεν έχει εξοπλισμό. Εκεί τους είπαν ότι είναι στρεπτόκοκκος. Μέσα σε λίγες ώρες το παιδί κατέληξε», συμπλήρωσε ο παππούς του άτυχου παιδιού.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στην εννιάχρονη μαθήτρια, η οποία κατέληξε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η 9χρονη μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο την περασμένη Δευτέρα, με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας, ενώ της είχε γίνει τεστ, το οποίο ήταν θετικό στον στρεπτόκοκκο. Η κατάσταση της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε. Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Κώστας Βαφειάδης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για την 9χρονη

«Σχετικά με τον επισυμβάντα ξαφνικό θάνατο 9χρονου κοριτσιού στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Περί ώρα 12μ.μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροικών κενώσεων.
Συνωδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας.

Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνωδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κλπ), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης.

Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: Αναισθησιολόγος, Καρδιολόγος, Ουρολόγος Χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί την 14.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».