ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Χυδαία συνθήματα κουκουλοφόρων για τον νεκρό αστυνομικό στου Ρέντη – «Πού είναι ο Γιώργος;»

ΑΠΘ: Χυδαία συνθήματα κουκουλοφόρων για τον νεκρό αστυνομικό στου Ρέντη – «Πού είναι ο Γιώργος;»
GLOMEX / ALPHA.

Αδιανόητες προκλήσεις κουκουλοφόρων στο ΑΠΘ εις βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος δολοφονήθηκε στου Ρέντη.

Σπίλωση του ονόματος του αδικοχαμένου Γιώργου Λυγγερίδη από κουκουλοφόρους κατά αστυνομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, άγνωστοι ακούγονται να φωνάζουν προς τους αστυνομικούς: «Πού είναι ο Γιώργος ρε βλάκα; Κοιμάται; Κοιμάται ο Γιωργάκης; Κοιμάται ο Γιωργάκης καλέ μου;», προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού και ουσιαστικά επικροτώντας τη δολοφονική επίθεση με τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη.

Την 27η Δεκεμβρίου 2023, ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης, «άφησε» την τελευταία του πνοή, έπειτα από τη «μάχη» που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή. Ο άτυχος αστυνομικός τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ για το League Cup και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Αμφιθέατρο αρχιφύλακα Λυγγερίδη Γεωργίου – Χρυσοχοΐδης: «Οι ένοχοι της δολοφονίας θα λογοδοτήσουν»

Σε σημερινή (06/02) εκδήλωση, παρουσία των γονέων και της αδελφής του Αρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, δόθηκε το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Την 27η Δεκεμβρίου 2023, ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης, «άφησε» την τελευταία του πνοή, έπειτα από τη «μάχη» που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή. Ο άτυχος αστυνομικός τραυματίσθηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο βόλεϊ για το League Cup και μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τη διαβεβαίωση ότι ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν θα ξεχαστεί έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι η σημερινή μέρα με την αποκάλυψη της πλακέτας και της ονοματοδοσίας της αίθουσας είναι μέρα συμβολισμού αλλά και αφετηρία για να τιμάμε κάθε μέρα όλους αυτούς, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για την ειρήνη και την ασφάλεια.

«Είμαστε εδώ σήμερα, να διαβεβαιώσουμε πρώτα απ’ όλα τους γονείς του ότι οι ένοχοι και οι υπαίτιοι αυτής της απεχθούς δολοφονικής πράξης θα λογοδοτήσουν όπως πρέπει στην ελληνική δικαιοσύνη και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη όλοι εμείς μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτό το απεχθές φρικαλέο φαινόμενο της βίας, της τυφλής βίας που σκοτώνει –που αφαιρεί αναίτια ζωές αθώων ανθρώπων– της βίας που είναι τόσο βλαπτική για την κοινωνική ειρήνη, για την ίδια μας κοινωνία, για τη δημοκρατία μας», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ευχήθηκε ο πόνος της οικογένειας του Γιώργου Λυγγερίδη να μετατραπεί σε μία ελπίδα για μία καλύτερη κοινωνία, λιγότερο βίαιη και με κοινωνική ειρήνη και ευημερία.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος σημείωσε ότι το γεγονός αυτό «δεν είναι μία απώλεια ή ένα ατύχημα, είναι μία δολοφονική ενέργεια και δείχνει πόσο δύσκολο και επικίνδυνο είναι όχι το επάγγελμα αλλά το λειτούργημα του αστυνομικού… ιδιαίτερα σε δύσκολες υπηρεσίες, όπως είναι και η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων». Ζήτησε δε από τα στελέχη της ΥΑΤ, στη μνήμη του Γιώργου, να μην παρασύρονται από το τεταμένο κλίμα σε διάφορες πορείες και συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές φωνάζουν υβριστικές φράσεις και να θυμούνται ότι ως εκπρόσωποι του νόμου έχουν ως όπλο τους τη νομιμότητα. Απευθυνόμενος στην οικογένεια του Γιώργου, είπε: «χάσατε ένα παιδί αλλά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό με χιλιάδες κόρες και γιους του προσωπικού του Σώματος, να είμαστε δίπλα σας. Θα είμαστε δίπλα σας, αυτό είναι μία υπόσχεση. Μαζί σας θα θυμόμαστε καθημερινά τη μνήμη του και εγώ ως Αρχηγός του Σώματος, αλλά νομίζω και όλα τα στελέχη, να μας θεωρείτε τη μεγάλη σας οικογένεια. Υποκλίνομαι μπροστά σας».

Συγκίνηση προκάλεσε ο πατέρας του αδικοχαμένου Αρχιφύλακα της ΥΑΤ, ο οποίος ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξεχαστεί ο γιος του. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ προχώρησαν στα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλακέτας φωνάζοντας: «Αθάνατος».

Στην τελετή χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θρησκευτικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β’ Αλέξιος Κουρτέσης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΑΕΑ, Αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Διοικητές της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ, ο διοικητής και οι συνάδελφοι στη διμοιρία του, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων.