ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη – Ερατώ: «Δεν ήταν εν βρασμώ η δολοφονία της», τόνισε η εισαγγελέας

Μυτιλήνη – Ερατώ: «Δεν ήταν εν βρασμώ η δολοφονία της», τόνισε η εισαγγελέας
stonisi.gr

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της 24χρονης Ερατώς Μανωλακέλλη, στη Μυτιλήνη.

Τον Μάιο του 2019 στη Μυτιλήνη, η 24χρονη Ερατώ Μανωλακέλλη δολοφονήθηκε με καραμπίνα από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ στο διπλανό δωμάτιο βρισκόταν η 2 ετών κόρη τους.

Σήμερα (07/02), η εισαγγελέας πρότεινε να παραμείνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για τον δολοφόνο της νεαρής κοπέλας, μιλώντας στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου.

«Μέχρι τη στιγμή του εγκλήματος, πέρασαν 30 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι αν αναστατώθηκε που είδε την εν διαστάσει σύζυγο του με άλλον άντρα, όπως λέει ο κατηγορούμενος πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου οδήγησε αυτοκίνητο του στα Λουτρά και επέστρεψε στη Χρυσομαλλουσα για να την πυροβολήσει με την καραμπίνα», ανέφερε, σύμφωνα με το stonisi.gr.

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε ότι η Ερατώ δεν προσπάθησε να προσβάλλει τον εν διαστάσει σύζυγό της, αλλά αυτός ήταν που παράνομα εισήλθε παραβιάζοντας την οικιακή της ειρηνη, στο σπίτι της. Επίσης, πρότεινε να εξετάσει το δικαστήριο αν η πράξη αυτή συνάδει με τον χαρακτήρα του κατηγορουμένου: «Μου προκαλεί εντύπωση πόσοι άνθρωποι ήρθαν να καταθέσουν για την Ερατώ και από άλλες πόλεις ενώ για εκείνον ήρθε μόνο η θεία του και κανένας άλλος», είπε.

Αυτό που διακυβεύεται σήμερα (07/02), στην έφεση που έχει ασκήσει ο κατηγορούμενος, καταδικασμένος σε ισόβια ποινή κάθειρξης σε πρώτο βαθμό, είναι αν βρίσκονταν -όπως ισχυρίζεται- σε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, και όχι εν ψυχρώ όπως καταδικάστηκε.

Αυτό επιχειρεί ο δικηγόρος του από την πρώτη μέρα και αν γίνει αποδεκτό από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι) θα μειώσει την ποινή του, μαζί με ελαφρυντικά όπως το γεγονός ότι δουλεύει στη φυλακή επιδεικνύοντας καλή αγωγή.

Η απολογία του κατηγορουμένου κράτησε πάνω από μία ώρα, κυρίως γιατί έκανε δεκάδες ερωτήσεις η Πρόεδρος του δικαστηρίου με τον ίδιο να επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε είχε πειράξει την Ερατώ και ότι ήταν πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι και ότι η μόνη φορά που την έβλαψε ήταν όταν τη δολοφόνησε, επιχειρώντας να διαψεύσει τη μητέρα, τον πατέρα και δεκάδες φίλους της Ερατώς που παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια την ακροαματική διαδικασία.

Η Ελένη, μητέρα της Ερατώς δεν άντεξε να ακούσει την απολογία του δολοφόνου της κόρης της και εισήλθε μόνο για να ακούσει την πρόταση εισαγγελέα. Λύγισε και σωριάστηκε όταν άκουσε την εισαγγελέα να αναφέρει ότι το μισό κεφάλι της Ερατώς διαμελίστηκε και βρέθηκε στο κρεβάτι και στον τοίχο μετά τη δολοφονία με την καραμπίνα. Ενόσω αγόρευε η Εισαγγελέας, ακούγονταν από την απέναντι πλευρά του δικαστηρίου, έξω το σύνθημα διαμαρτυρομένων: «Δεν είναι όλες εδώ, λείπει η Ερατώ».