ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα σήμερα οι κακοποιητές της 14χρονης - «Κλειδί» τα μηνύματα στο κινητό της

Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα σήμερα οι κακοποιητές της 14χρονης - «Κλειδί» τα μηνύματα στο κινητό της

Καταθέτουν σήμερα κάποιοι από τους κακοποιητές της 14χρονης από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας με το κινητό της ανήλικης να «μαρτυράει» πληροφορίες για τα όσα ζούσε η κοπέλα

Στον εισαγγελέα φτάνουν σήμερα κάποιοι από τους άνδρες που κακοποίησαν σεξουαλικά την 14χρονη από τον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που φέρονται να έχουν συλλεχθεί είναι ότι στη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φέρονται να εμπλέκονται περισσότερα άτομα από αυτά που ήδη περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Ειδικότερα, οι Αρχές, μετά από την άρση απορρήτου, έχουν στα χέρια τους πλέον το κινητό της ανήλικης κοπέλας και έχουν πρόσβαση σε όλες τις συνομιλίες της. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, δεκάδες άνδρες φέρονται να επικοινωνούσαν με σκοπό να κλείσουν ερωτικό ραντεβού με την κοπέλα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σχετικά μηνύματα και συνομιλίες που βρίσκονται ήδη υπόψη των Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη σχηματίσει μια ογκωδέστατη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται 12 άτομα. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς και 10 ημεδαπούς, άπαντες ηλικίας 17 έως 38 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εν λόγω άτομα κατηγορούνται είτε για βιασμό, είτε για αποπλάνηση ανηλίκου. Σημειώνεται ότι όλοι τους διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με το neakriti.gr τα υφιστάμενα στοιχεία δε φαίνεται να προκύπτει ότι η ανήλικη εκδιδόταν έναντι χρηματικής αμοιβής.

Πώς είναι σήμερα η 14χρονη που βίαζαν στον Μυλοπόταμο

Το επόμενο διάστημα θα κληθούν κι άλλα άτομα από την Αστυνομία για να καταθέσουν όσα γνώριζαν για την υπόθεση ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει και η 14χρονη.

Όπως ανέφερε στο Action24 η ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Μαρία Φουσταλιεράκη, η οποία μίλησε με την 14χρονη που έχει πέσει θύμα αρρώστων, που ασελγούσαν στο κορμί της, «προσπαθούμε να προστατεύσουμε το παιδί, γιατί είναι ήδη εκτεθειμένο και βάλλεται από παντού σε μια κλειστή κοινωνία. Στόχος στα πρώτα στάδια είναι να διαχειριστούμε το σοκ και μετά περνούν από διάφορα στάδια τα παιδιά. Θυμίζει τα στάδια του πένθους. Στόχος μας είναι να αποφορτιστεί το παιδί».

Όπως αποκάλυψε και η ψυχολόγος, ο εφιάλτης που βίωνε η ανήλικη ήρθε στο φως από μια ανώνυμη καταγγελία που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού». «Έγινε ανώνυμη καταγγελία στην εθνική τηλεφωνική γραμμή 1056, που λειτουργεί το Χαμόγελο του Παιδιού. Δεχθήκαμε το περασμένο καλοκαίρι διάφορες κλήσεις από ευαισθητοποιημένους πολίτες. Κάναμε αμέσως τη διασύνδεση με τις αρμόδιες Αρχές για να ερευνηθεί η καταγγελία. Αρχικά, η καταγγελία που έγινε σε εμάς αφορούσε στην σεξουαλική εκμετάλλευση του κοριτσιού, κάτι που δεν προκύπτει από τις μέχρι τώρα έρευνες της Αστυνομίας».

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει η ίδια, κλείνονταν «ραντεβού» για να ασελγήσουν στο κορμί του 14χρονου κοριτσιού, μέσω του Πακιστανού. «Με εντολή εισαγγελέα το παιδί δεν απομακρύνθηκε από το οικογενειακό περιβάλλον. Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, κάτι που δεν της επιτρέπει να παρακολουθεί τα μαθήματά της στο σχολείο», ανέφερε η ψυχολόγος.