ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δυο Ιταλοί κυνηγοί

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δυο Ιταλοί κυνηγοί

Οι  Ιταλοί κυνηγοί… επέστρεψαν στην Θεσπρωτία

Κι όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια ασκούν το χόμπι τους σε ξένη χώρα, συχνά χωρίς να υπακούουν σε νόμους και κανόνες.

Τάξη στην αταξία επιχειρεί να βάλει η Θηροφυλακή, η οποία τόσο πέρυσι όσο και φέτος έχει εντείνει τους ελέγχους στην περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ενώ σε μία περίπτωση ένα άτομο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με εντολή των αρμόδιων Εισαγγελικών αρχών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια περιπολίας και ελέγχου σε ομάδα αλλοδαπών που ασκούσαν θήρα πτερωτών θηραμάτων στην περιοχή «Ξηρόλοφος» του Δήμου Σουλίου εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ δύο άτομα – που όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είχαν εκδώσει άδειες θήρας απευθείας στο Δασαρχείο Ιωαννίνων – με «δεμένα» κυνηγετικά όπλα εκτός θήκης, έτοιμα προς χρήση.

Σε βάρος τους βεβαιώθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 400 ευρώ έκαστος, για την παράνομη μεταφορά όπλου, ενώ κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, σε νέους ελέγχους της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο προαναφερθέντων να ασκεί παρανόμως, θήρα πτερωτών θηραμάτων, ενώ δεν κατείχε πλέον άδεια θήρας.

Κατ’ εντολήν των Εισαγγελικών αρχών Θεσπρωτίας, ο αλλοδαπός κυνηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Πηγή: epiruspost.gr