ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε δικό του λογαριασμό οι καταθέσεις για τον Άλλον Άνθρωπο μέχρι το 17

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε δικό του λογαριασμό οι καταθέσεις για τον Άλλον Άνθρωπο μέχρι το 17

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεχόταν καταθέσεις για τον «Άλλον Άνθρωπο» σε δικό του λογαριασμό παρόλο που αναφέρει ότι δεν είχε τίποτα στο όνομά του

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και τους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου κατατίθεντο τα χρήματα για την κοινωνική κουζίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αν και ο Πολυχρονόπουλος αναφέρει ότι δεν είχε τίποτα στο όνομά του έχει εντοπιστεί ότι τουλάχιστον από το 2013 υπήρχε τραπεζικός λογαριασμός στο όνομά του.

Συγκεκριμένα, από το 2013 έκανε αναρτήσεις ο ίδιος ζητώντας χρήματα και δίνοντας IBAN με το όνομά του ως δικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του MEGA.

Ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός εμφανίζεται μέχρι και το 2017, ωστόσο στις 3 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς προχωρά σε ανάρτηση που ενημερώνει ότι αλλάζει ο τραπεζικός λογαριασμός των καταθέσεων. Από τότε δίνει τον λογαριασμό της μητέρας του.

Ζητούσε συνεχώς χρήματα, αλλά χρωστούσε παντού

Και ενώ ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μάζευε λεφτά από κουτιά για δωρεές, χορηγίες από μεγάλες εταιρείες, δημοπρασίες και ιδιωτικές δωρεές, από ανθρώπους χέρι με χέρι, χρώσταγε παντού και σε όλους.

Μάλιστα, οι αναρτήσεις που έκανε ο ίδιος μέσα από τη σελίδα της κοινωνικής κουζίνας στο Facebook μιλάνε από μόνες τους, καθώς άλλες φορές ζητούσε χρήματα για τα ενοίκια, άλλες για τους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ενώ άλλες φορές αναρτούσε λογαριασμούς και ενοίκια για ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη.

Ο Πολυχρονόπουλος ζητούσε χρήματα ακόμα και για το ενοίκιο του πατρικού του και το αυτοκίνητο του «Άλλου Ανθρώπου».

Ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών των χρημάτων ήταν ότι η κατάθεσή τους γινόταν στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας του καθώς και σε paypal το οποίο χειριζόταν ο ίδιος, ενώ οι αποθήκες της κοινωνικής κουζινας ήταν πάντα γεμάτες με τρόφιμα.

Το 2016 ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε από πρακτορείο να του εκδώσει εισιτήρια για ταξίδι στη Μυτιλήνη με επιστροφή και ένα χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2017 ζητούσε χρήματα για να εξοφλίσει το ίδιο ταξίδι.

Πέρα από τα χρωστούμενα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο ζητάει πιο... κομψά να του καλύψουν και το ενοίκιο του σπιτιού, ενώ λέει ότι προσπαθεί να πάρει δάνειο 5.000 ευρώ για να επιστρέψει τα χρωστούμενα σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει.

Ένα μήνα μετά γράφει ξανά σε ανάρτηση τα ποσά που χρειάζεται. Το υπέρογκο ποσό των 1.380€ που ήταν ο νέος λογαριασμός του νερού, 1.500€ το ενοίκιο 3 μηνών, αναφέρει ξανά το χρέος στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που είναι στα 863€ και τα δανεικά που έχει πάρει και φτάνουν τα 2.450€.

Απρίλιο του 2018 γράφει πως χρειάζονται 8.400€ για ενοίκια. Ιούνιο της ίδιας χρονιάς λέει πως αν δεν πληρώσει άμεσα τον λογαριασμό του ρεύματος ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου θα του κάνει μήνυση και έτσι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητάει για ρεύμα, νερό και ενοίκια 5.697€. Οκτώβριο του 2018 τονίζει πως δεν χρειάζεται χρήματα για ενοίκιο αλλά μόλις 3.100€ για λογαριασμούς.

Εκτός όμως από ενοίκια και απλήρωτους λογαριασμους, ζητούσε οικονομική βοήθεια και για το αυτοκίνητο του «Άλλου Ανθρώπου».

«Αμάξι SOS σπάει το κολάρο του αυτοκινήτου και καίγεται η μηχανή του, με φθηνούς υπολογισμούς 1.500 ευρουλάκια», έγραφε σε ανάρτησή του.

Χρειαζόταν χρήματα κάθε φορά που έβγαζε μία ζημιά, επικαλούμενος τη δράση του «Άλλου Ανθρώπου» που έπρεπε να συνεχιστεί άμεσα. Έγραφε τι είδους ζημιά και από κάτω τι ποσό χρειάζεται.

Δείτε όμως αυτήν την ανάρτησή:

-Πάει το παγούρι του ψυγείου του αυτοκινήτου. Βάλαμε καινούριο 250€.
-Ρε Κώστα 250€… 23€ έχει καινούριο.

«Θα έδιναν 10 ευρώ σε κάθε άστεγο και δεν έδωσαν τίποτα»

Οι καταγγελίες για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου φανερώνουν έναν... άλλον άνθρωπο από αυτόν που παρουσίαζε ο ίδιος.

Εθελόντρια καταγγέλλει πως πήγε να βοηθήσει στην κοπή της πίτας, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Σε αυτό το κάλεσμα, ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί στον καθένα που έχει ανάγκη από ένα κουπόνι των 10€, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

«Υποτίθεται ξέραμε ότι θα δίνονταν 150 κομμάτια ή με 5 ευρώ κουπόνι ή με 10. Σε κάθε έναν άστεγο που θα έπαιρνε κομμάτι θα δίνανε και 10 ευρώ. Υποτίθεται ότι θα τα έδινε η κοινωνική κουζίνα αυτά τα λεφτά. Μαζί το ξαναλέω με τις σακούλες με τα προϊόντα. Εγώ δεν είδα τέτοιο πράγμα πουθενά και στις σακούλες που υποτίθεται βάλαμε μέσα τα κεσεδάκια, επίσης δεν υπήρχε κάτι, γιατί εμείς τις φτιάξαμε», τονίζει.

Η γυναίκα αυτή καταγγέλλει ένα περιστατικό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη της. Τον τρόπο που αντιμετώπισαν μία γυναίκα που είχε ανάγκη λίγη ζάχαρη.

«Μου είπε ότι την χρειάζεται για τα εγγόνια της. Και πηγαίνω και λέω σε αυτόν τον κύριο ότι «η κυρία που σας δείχνω χρειάζεται ζάχαρη» και πλησιάζει και της κάνει μία επίθεση: «Τι νομίζεις ότι είμαστε εμείς εδώ, ότι μπορείς να φας, μπορείς να πάρεις ας πούμε, όχι να πάρεις κάτι δεν είμαστε σούπερ μάρκετ. Να έρθουν τα εγγόνια να φάνε εδώ».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατά καιρούς έδειχνε ένα άλλο πρόσωπο. Ενώ θέλει να περάσει ότι είναι φιλάνθρωπος, ξαφνικά εμφανίζει ένα πρόσωπο ανθρώπου που αισχρολογεί και απειλεί για πράγματα που τον έχουν ενοχλήσει.

Τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια του μάλλον τελικά ήταν πάρα πολλά, και οι αρμόδιες αρχές είναι οι μοναδικές κατάλληλες να αποφανθούν για το πραγματικό ποσό αλλά και το πού κατέληξαν.