ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη στο διαδίκτυο: Πλήρωσαν χρυσάφι παπούτσια που ήταν «μαϊμού»

Απάτη στο διαδίκτυο: Πλήρωσαν χρυσάφι παπούτσια που ήταν «μαϊμού»

«Δεν με ρώτησαν ούτε καν το νούμερο που φοράω. Ζήτησαν το τηλέφωνό μου», λένε καταναλωτές που ξεγελάστηκαν από τις αγορές στο Διαδίκτυο

Θύματα απάτης στο Διαδίκτυο έχουν πέσει εκατοντάδες άνθρωποι, που εμπιστεύθηκαν περίεργα ηλεκτρονικά καταστήματα με αποτέλεσμα στο τέλος να κλαίνε τα λεφτά τους.

Θύματα διαδικτυακής απάτης μίλησαν στο MEGA και περιέγραψαν πως τους ξεγέλασαν. Όπως ανέφερε η κοπέλα, μπήκε σε ένα eshop στο Instagram που πουλούσε επώνυμα παπούτσια σε μεγάλη έκπτωση. Ήταν όλο αυθεντικά, όπως υποστήριζαν, και έστελναν βίντεο και φωτογραφίες.

Η Ραφαέλα αποφάσισε να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες ανοίγοντας συνομιλία με την επιχείρηση. «Καλησπέρα σας καλό μήνα. Θα μπορούσα να ρωτήσω τιμή για ένα ζευγάρι; Παρακαλώ 69,90. Στείλτε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Ταχυδρομικό κώδικα, περιοχή και τηλέφωνο».

«Δεν με ρώτησαν ούτε καν το νούμερο που φοράω. Ζήτησαν το τηλέφωνο μου». Στα τηλέφωνα επικοινωνίας που ήταν μόνο κινητά δεν απαντούσαν ποτέ θα πει… με την επικοινωνία να γίνεται μόνο μέσω μηνυμάτων.

Δεν δέχονταν τραπεζικές καταθέσεις

Όπως αναφέρει στο MEGA, το εταιρικό προφίλ φαινόταν πειστικό καθώς εμφάνιζε πολλές φωτογραφίες και βίντεο. Τα προϊόντα αν και σε μεγάλη έκπτωση ήταν ακριβά και κυμαίνονταν από 80 έως 120 ευρώ ενώ είχε και 15.000 ακολούθους, οι οποίοι τελικά ήταν η δεξαμενή ανυποψίαστων θυμάτων.

Το πρώτο καμπανάκι της χτύπησε όταν της είπαν πως δεν δέχονταν τραπεζικές καταθέσεις και πως η πληρωμή γινόταν μόνο με αντικαταβολή.

«Μπορώ να κάνω άμεση κατάθεση Όχι, όχι. Μόνο αντικαταβολή. Μα κατάστημα δεν είστε; Θα ήθελα να κάνω κατάθεση για να μην πληρώσω μεταφορικά. Δυστυχώς μόνο με αντικαταβολή».

Αυτό που παρέλαβε δεν είχε καμία σχέση με αυτό που διαφήμιζαν θα καταγγείλει. Άμεσα κινητοποιήθηκε και μαζί με τον υπάλληλο κούριερ που της παρέδωσε το δέμα άρχισαν να ψάχνουν την επιχείρηση «φάντασμα» και την υποτιθέμενη διεύθυνση του φυσικού καταστήματος.

H Ραφαέλα κατάφερε να πάρει πίσω τα 70 ευρώ που είχε δώσει εκφράζοντας τις αμφιβολίες της για το αν θα γίνει το ίδιο και με τις φίλες της που ψώνισαν από το ίδιο προφίλ.

Όπως λέει, οι τιμές κυμαίνονται από 80 – 120 ευρώ για επώνυμες μπότες που στα επίσημα καταστήματα κοστίζουν γύρω στα 200 ευρώ.