ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Αγρότες ανοίγουν τα διόδια στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Αγροτικά μπλόκα: Αγρότες ανοίγουν τα διόδια στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους βρίσκονται μελισσοκόμοι, αλλά και σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με εκατοντάδες να παραμένουν στους δρόμους και πιο συγκεκριμένα στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, σηκώνοντας τις μπάρες των διοδίων.

Ειδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αγρότες από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία για να διαμαρτυρηθούν. Εκεί, οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων με τη διέλευση των οχημάτων να είναι ελεύθερη.

Έπειτα, ακολούθησε συγκέντρωση και στην πλευρά του Αντιρρίου για να επιτραπεί η διέλευση τους. Λίγη ώρα αργότερα ο δρόμος άνοιξε, τα τρακτέρ πέρασαν και η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στη Γέφυρα.

Στο πλευρό των αγροτών σύμφωνα με το tempo24.gr βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας. Επίσης, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης και ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας.

Μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους βρίσκονται μελισσοκόμοι, αλλά και σύλλογοι παραγωγών και εμπόρων των Λαϊκών Αγορών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, σύμφωνα με το thestival.gr, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν το μεσημέρι του Σαββάτου (10/2) με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου είναι συμβολικός και αναμένεται να διαρκέσει για μερικά λεπτά.

Η 15μελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η 15μελης επιτροπή των αγρπτών, αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι και να του επαναλάβουν τα αιτήματά τους έτσι ώστε -όπως λένε- να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Η αντιπροσωπεία που ανακοίνωσαν οι αγρότες πως θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελείται από 15 μέλη που είναι τα ακόλουθα:

Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος), Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς), Νίκος Κούτρας, Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα), Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου), Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός), Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ), Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα), Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα), Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα), Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής), Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς).