ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Έτοιμος να «δώσει» ο Μητσοτάκης - Παραμένει στο τραπέζι η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα

Αγρότες: Έτοιμος να «δώσει» ο Μητσοτάκης - Παραμένει στο τραπέζι η κάθοδος με τρακτέρ στην Αθήνα
INTIME

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες μία μέρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση της επιτροπής με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου

Τρόπους εκτόνωσης αναζητεί η κυβέρνηση, καθώς όπως υποστηρίζουν οι αγρότες θέλουν άμεσα λύσεις στα προβλήματά τους.

«Την Τρίτη το μεσημέρι, θα συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Δεν μπορεί να εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των πολιτών οπουδήποτε στη χώρα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι κινητοποιήσεις σήμερα

Στις 12:00, το μπλόκο του Ε–65 της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στα Φάρσαλα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων καλεί στις 18:30 σε συνάντηση με τα τρακτέρ στον κόμβο Καλαμπάκας (ΟΑΕΔ) και πορεία στα Τρίκαλα.

Ακόμη, σε θέση «μάχης» παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου στον κόμβο Φιλώτα στη Φλώρινα, καλώντας σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου από τις 16:00 έως τις 17:00. Στον κόμβο Καστανέων, κοντά στο τελωνείο στήθηκε από το Σάββατο, το πλέον απομακρυσμένο αγροτικό μπλόκο της χώρας, στα σύνορα του Έβρου με την Τουρκία.

Ύστερα από κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας και Τριγώνου, περίπου 100 τρακτέρ βρίσκονται παραταγμένα έξω από τις Καστανιές. Μάλιστα, σήμερα το μπλόκο αναμένεται να ενισχυθεί από τον Αγροτικό Σύλλογο Διδυμοτείχου και από αγρότες από τα γύρω χωριά.

Στη Μεσσηνία, έπειτα από μαζική σύσκεψη στο μπλόκο της Μεσσήνης την οποία πραγματοποίησαν ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής και αυτός του Χανδρινού, αποφασίσθηκε περαιτέρω κλιμάκωση με πραγματοποίηση αποκλεισμών τμημάτων των Εθνικών Οδών.

Στη Λακωνία, πραγματοποιούνται συμβολικοί αποκλεισμοί του δρόμου στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, ενώ, σήμερα θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση στην είσοδο της Σπάρτης και συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Κεφαλονιάς – Ιθάκης προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:00, στην Περιφερειακή Ενότητα στο Αργοστόλι.

«Οι εργαζόμενοι είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Όποτε και να κατέβουν στην Αθήνα, θα είμαστε στον δρόμο μαζί τους», σημειώνουν Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία της Αττικής.