ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Με αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της

Κρήτη: Με αλεξίσφαιρο στα δικαστήρια η 39χρονη για την επίθεση με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της
creta24

Ο 39χρονος πρώην σύζυγός της δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, δηλώνοντας πως εγκαταλείπει και να αποφασιστεί αυτεπαγγέλτως  η τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στα δικαστήρια Ηρακλείου η 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον πρώην σύζυγό της.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά τόσο στην αίθουσα όπου θα διεξαχθεί η δίκη, με τον έλεγχο να είναι εξονυχιστικός, όσο και εκτός δικαστηρίων, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με πάνοπλους αστυνομικούς και διμοιρίες.

Στο εδώλιο κάθονται επίσης μια φίλη της κατηγορούμενης, 20 ετών σήμερα και φοιτήτρια, και ένας 46χρονος οδηγός ταξί. Η 39χρονη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι άλλοι δύο για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ότι από τη πλευρά του παθόντα, δεν έχει εμφανιστεί κανείς ούτε για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Πάντως λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, δικηγόρος έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι ο 39χρονος δεν επιθυμεί να κάνει δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας και δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ούτε ως μάρτυρας για λόγους υγείας αφενός, αφετέρου γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει ψυχολογικά τη διαδικασία.

Σε ανακοίνωση των δικηγόρων του θύματος αναφέρεται.

«Για τους κανόνες ηθικής που υπηρετεί ο ίδιος, τόσο στην περιοχή στην οποίαν ανδρώθηκε, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, του είναι αδιανόητο να παραστεί στο Δικαστήριο και να εκπροσωπηθεί από δικηγόρους στρεφόμενος εναντίον γυναίκας, οποιοδήποτε έγκλημα και να έχει διαπράξει εις βάρος του αυτή και ότι κατόπιν αυτής της επιλογής του, εγκαταλείπει το Δικαστήριο, χωρίς τη δική του παρουσία, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως για τη τύχη των δύο κατηγορουμένων γυναικών».

Με πληροφορίες από cretalive/creta24