ΕΛΛΑΔΑ

Ακατάλληλη η σχολή ΑμεΑ της ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι: Λείπουν ράμπες, συνεχώς χαλασμένο το ασανσέρ

Ακατάλληλη η σχολή ΑμεΑ της ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι: Λείπουν ράμπες, συνεχώς χαλασμένο το ασανσέρ

Οι καταρτιζόμενοι με ειδικές ανάγκες βιώνουν καθημερινά έναν γολγοθά για τη μετακίνησή τους

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ για άτομα με αναπηρία στο Γαλάτσι φιλοξενείται σε ένα παλιό και ακατάλληλο κτήριο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το OPEN. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καταρτιζόμενοι με ειδικές ανάγκες να βιώνουν καθημερινά έναν γολγοθά για τη μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, 160 άνθρωποι που πηγαίνουν στη σχολή για να μάθουΝ μια τέχνη, εξυπηρετούνται από ένα ασανσέρ, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει συχνά βλάβες σε ένα τριώροφο κτήριο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ράμπες, αναβατόρια και αναπηρικές θέσεις.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ένας από τους καταρτιζόμενους της σχολής: «Υπάρχει ένα ασανσέρ για 160 - 170 καταρτιζόμενους, το οποίο όπως μάθαμε, δεν έχει σύμβαση με την ΔΥΠΑ για συντήρηση και το οποίο μένει συνέχεια. Εγκλωβιζόμαστε μέσα σε ασανσέρ, αναλόγως, για 5-10 λεπτά. Και όταν κάποιος έχει μια σοβαρή αναπηρία μπορεί να πάθει οποιαδήποτε κρίση όπως έγινε προχτές μάλιστα με την κυρία Ελένη, η οποία είναι ακόμα στο νοσοκομείο».

«Στην κεντρική σκάλα εισόδου δεν υπάρχει αναβατόριο. Εγώ δεν μπορώ να ανέβω τρεις ορόφους με τα πόδια, πηγαίνω σιγά σιγά, μπορεί να μου πάρει και 15 λεπτά, και να πέσω και στο κατέβασμα. Σκεφτείτε παιδιά που μπορεί να έχουν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Υπάρχει μόνο μια ράμπα στο ισόγειο που πάει στο ασανσέρ, το οποίο συνέχεια μένει και απέναντι από το ασανσέρ ξεκινάνε τα σκαλοπάτια», συνεχίζει.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο κ. Μιχαλόπουλος, όταν έμαθε η διεύθυνση και η υποδιεύθυνση της σχολής πως οι καταρτιζόμενοι θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα προβλήματα που βιώνουν, τους απείλησαν.