ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Μάστιγα οι απάτες από τα eshop... μαϊμούδες - Άλλα πληρώνουν, άλλα τους στέλνουν

Πάτρα: Μάστιγα οι απάτες από τα eshop... μαϊμούδες - Άλλα πληρώνουν, άλλα τους στέλνουν

Πάτρα: Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες

Μεγάλη απήχηση είχε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» για τον σχηματισμό δικογραφίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, με βάση 30 μηνυτήριες αναφορές για απάτες με ηλεκτρονικές παραγγελίες ειδών από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καταναλωτές από την Πάτρα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, προέβαιναν σε παραγγελίες προϊόντων από σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και e-shop και όταν παραλάμβαναν τα δέματα με courier, αφού πλήρωναν με αντικαταβολή το αντίτιμο, διαπίστωναν έκπληκτοι ότι μέσα σε αυτά υπήρχαν αντικείμενα ευτελούς αξίας ή απομιμήσεις που δεν είχαν καμία σχέση με την παραγγελία που είχαν πληρώσει ή ακόμα και άχρηστα πράγματα.

Καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα αυτών των απατών, επικοινώνησαν με την «Π» για να καταθέσουν και τη δική τους μαρτυρία. Αναγνώστης ανέφερε ότι είχε παραγγείλει πουκάμισα, αλλά όταν παρέλαβε το δέμα, διαπίστωσε ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν πιζάμες και μάλιστα χωρίς απόδειξη. Παρά τις διαμαρτυρίες του, δεν κατάφερε να πάρει πίσω τα χρήματα που είχε πληρώσει.

Ο αναγνώστης Δ.Τ. δήλωσε ότι και αυτός είχε παραλάβει ένα δέμα με προϊόντα που δεν αντιστοιχούσαν στην παραγγελία που είχε κάνει, επέστρεψε τα προϊόντα και πάλι του έστειλαν λάθος παραγγελία.