ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: «Συνεχίζουμε δεν πήραμε απαντήσεις»

Αγρότες: «Συνεχίζουμε δεν πήραμε απαντήσεις»

Την σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας αναμένουν οι αγρότες της Μακεδονίας

Ρεπορτάζ της Φανής Χαρίση

Με το βλέμμα στραμμένο στην σύσκεψη όλων των μπλόκων που θα γίνει αύριο στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες των Μαλγάρων, και των πέριξ περιοχών θέλησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη ωστόσο δεν τους επετράπη καθώς τους έφραξε τον δρόμο κλούβα των ΜΑΤ.

Οι αγρότες της περιοχής επισημαίνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση με την 15μελή επιτροπή των αγροτών και όπως λένε θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις , ενώ εκπρόσωποι τους θα μεταβούν αύριο στη Νίκαια για να συμμετάσχουν στην σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα μπλόκα όλης της χώρας.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις γιατί δεν πήραμε απαντήσεις σε όσα ζητήσαμε» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο αγρότης των Μαλγάρων Κώστας Ρούζιος.

Για συνέχιση των κινητοποιήσεων κάνουν λόγο επίσης και οι αγρότες από την Χαλκιδική, που από αύριο θα αρχίσουν να κλείνουν για δύο ώρες -και συγκεκριμένα 6 με 8 μμ -την εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανίων, ενώ και οι αγρότες της Χαλκιδικής θα συμμετέχουν στην σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

«Γιατί τι πήραμε για να είμαστε ικανοποιημένοι; Τίποτα δεν πήραμε» είπε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr o ελαιοπαραγωγός Φιλοκλής Κοτζιάς προσθέτοντας ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο στις Σέρρες στις 12 το μεσημέρι θα γίνει επίσης σύσκεψη με συμμετοχή αγροτών από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας η οποία είχε αποφασιστεί από χθες όταν είχαν βγει από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Κεντρικής Μακεδονίας διευκρίνισαν πάντως ότι θα συμμετάσχουν και στην σύσκεψη στη Νίκαια κι ότι δεν υπάρχει διάσπαση μεταξύ των μπλόκων.