ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ με πετροπόλεμο και χημικά στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ με πετροπόλεμο και χημικά στο ΑΠΘ
parallaximag.gr

Νέα ένταση, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, στην πορεία κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

Νέα ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον απόηχο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι (15/02) κατά των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστήμιων.

Ομάδα ατόμων εισέβαλε μέσα στον χώρο του τμήματος της Φιλοσοφικής αλλά και το κυλικείο και πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA. Στο μεταξύ, επίθεση με πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκε στην Ευαγγελίστρια. Λίγη ώρα μετά, δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο campus του ΑΠΘ. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πλατεία Χημείου, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Ακόμη ένα επεισόδιο σημειώθηκε και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας. Περίπου πέντε άτομα αποσπάστηκαν από το τρίτο μπλοκ της πορείας στο ύψους της οδού Αγγελάκη και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια σε αστυνομικό της Άμεσης Δράσης που βρισκόταν σταθμευμένος στο κόκκινο φανάρι. Ύστερα, αποσύρθηκαν και ενσωματώθηκαν ξανά στην πορεία που κατέληξε στα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με το voria.gr.

Παράλληλα, έριξαν κάδους στο ύψος της Εθνικής Αμύνης αλλά και έξω από τη ΔΕΘ. Νωρίτερα, άγνωστοι είχαν πετάξει πέτρες και στο ανακαινισμένο κτήριο της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις