ΕΛΛΑΔΑ

Drones για τη μείωση των κυκλοφοριακών εμφράγματων στην Αθήνα - Ξεκινά η λειτουργία των καμερών

Drones για τη μείωση των κυκλοφοριακών εμφράγματων στην Αθήνα - Ξεκινά η λειτουργία των καμερών

Σε live επικοινωνία θα βρίσκονται τα drones και οι τροχονόμοι για τη μείωση του κυκλοφοριακού

Στο οπλοστάσιο της Τροχαίας για τη μείωση της κίνησης στην Αττική στις ώρες αιχμής ρίχνονται τα drones. Με τις εναέριες επιτηρήσεις των βασικών οδικών αρτηριών της Αττικής διευκολύνεται το έργο της Τροχαίας για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού.

Τα drones θα δίδουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο διαχείρισης για την κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες και ως εκ τούτου θα μεταφέρονται εντολές στους τροχονόμους σε πραγματικό χρόνο ώστε να μειώνονται τα κυκλοφοριακά εμφράγματα.

Πρώτα θετικά δείγματα δόθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε, με την πτήση των πρώτων drones κατά της λεωφόρου Κηφισίας και στη λεωφόρο Μεσογείων. Χαρακτηριστικά, πριν από τη λειτουργία των drones, τις ώρες αιχμής χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο χρειαζόταν 40-45 λεπτά να διασχίσει τη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ μετά τη λειτουργία των εναέριων επιτηρήσεων σε 9-13 λεπτά.

Πέραν του κυκλοφοριακού, οι αστυνομικοί έχουν πλέον πλήρη εικόνα και για τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα οποία δυσχεραίνουν την κίνηση των υπολοίπων αυτοκινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι κάμερες στους λεωφορειόδρομους θα ξεκινήσουν να καταγράφουν παραβάσεις ταχύτητας, οι οποίες με ηλεκτρονικό τρόπο θα αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.