ΕΛΛΑΔΑ

Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών: Οι διακινητές εκμεταλλεύονται την κακοκαιρία

metanastes

Μεταναστευτικό: Οι διακινητές άλλαξαν τρόπο δράσης, καθώς γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες περιπολίες είναι μειωμένες όταν έχει κακοκαιρία

Κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παρατηρείται εδώ και ημέρες.

Στο διάστημα από το πρωί της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκαν συνολικά 18 περιστατικά, τα περισσότερα εκ των οποίων στη Λέσβο και δευτερευόντως στην Κω.

Πρόκειται για αριθμό σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, γεγονός που θορύβησε την ηγεσία του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εντοπίστηκαν μετά την άφιξή τους επί ελληνικού εδάφους 400 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ καταγράφηκαν ακόμα έξι περιστατικά «έγκαιρου εντοπισμού», με περιπολικά σκάφη του Λιμενικού να ανακόπτουν την πορεία των πλωτών με τους μετανάστες πριν αυτά μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό οι διακινητές άλλαξαν τρόπο δράσης, καθώς γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες περιπολίες είναι μειωμένες όταν έχει κακοκαιρία, όπως είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες.