ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος με τα «τυπωμένα όπλα» μέσω 3D εκτυπωτή: «Μπορούν να βρεθούν και στο πεδίο της μάχης»

Σάλος με τα «τυπωμένα όπλα» μέσω 3D εκτυπωτή: «Μπορούν να βρεθούν και στο πεδίο της μάχης»
EUROKINISSI.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Σάμου για τη δράση τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή και τα διακινούσαν. Οι κίνδυνοι των «τυπωμένων όπλων».

Μία… ασυνήθιστη υπόθεση καλέστηκαν να εξαρθρώσουν οι ελληνικές αρχές, που αφορά στην κατασκευή και εμπορία πυροβόλων όπλων με ειδικό τρισδιάστατο εκτυπωτή και πρωταγωνιστές τέσσερις νεαρούς (τρεις ηλικίας 19 ετών και έναν ηλικίας 20 ετών). η παράνομη δράση τους αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες και πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, με τη συμμετοχή της ΕΥΠ.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/02) αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υ.Α. Σάμου και του Τ.Α. Κοζάνης, κατά την οποία συνελήφθησαν οι τέσσερις άνδρες και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κατασκευή, κατοχή και εμπορία – διάθεση όπλων.

Κατόπιν αξιολόγησης και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων που παρείχε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και διακριβώθηκε η δράση πολυεγκληματικής ομάδας (polycriminal), τα μέλη της οποίας, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, προέβαιναν στη διακίνηση κάνναβης σε τρίτα άτομα που διέμεναν στη Σάμο, ενώ, παράλληλα κατείχαν όπλα κρότου – λάμψης, τα οποία στη συνέχεια μετέτρεπαν σε λειτουργικά πυροβόλα, καθώς επίσης παρήγαγαν – κατασκεύαζαν πυροβόλα όπλα, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή (3Dprinter), με σκοπό την εμπορία.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι αφού είχαν προμηθευτεί 3D εκτυπωτή, τον οποίο είχαν εγκαταστήσει στην οικία του ενός μέλους της οργάνωσης και έχοντας την απαραίτητη γνώση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, προέβαιναν στην παραγωγή – εκτύπωση είτε αυτοτελών όπλων, είτε ουσιωδών ανταλλακτικών και μερών αυτών, ενώ παράλληλα είχαν προμηθευθεί δύο πιστόλια κρότου – λάμψης, με σκοπό την μετατροπή αυτών σε ενεργά πυροβόλα όπλα και την επακόλουθη πώλησή τους σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας, με τη χρήση του ανωτέρω εξοπλισμού, είχαν κατασκευάσει τρισδιάστατη εκτυπωμένη ημιαυτόματη καραμπίνα, η οποία αποτελεί νέα μορφή οπλισμού.

«Αυτά τα όπλα μπορούν να βρεθούν και στο πεδίο της μάχης»

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Internet Now, Νίκος Βασιλάκος, τόνισε ότι «αυτό το όπλο μπορεί να μπει σε οιαδήποτε εκδήλωση, αγώνα και άλλα γεγονότα. Δεν απαιτούνται μεταλλικά μέρη για την κατασκευή τους.

Τα πλέον περίφημα όπλα είναι αυτά από ανθρακόνημα και πλαστικό, γιατί δεν είναι βαριά, προσαρμόζονται στο χέρι και μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει εύκολα. Σε μία άλλη χώρα του κόσμου, η Αστυνομία δεν θα κυνηγούσε αυτά τα παιδιά, αλλά αφού ασκούσε σε εκείνα τις διώξεις, θα τα προσλάμβαναν στο Πεντάγωνο, ώστε να βρουν τη φόρμουλα και να δημιουργήσουν το νέο ελληνικό όπλο, για να απαντήσουμε σε ό,τι προκλήσεις υπάρχουν και προκύπτουν», μιλώντας στο MEGA.

Σχετικές ειδήσεις