ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα: Συγκλονίζει τα δράμα της μητέρας που έχασε σύζυγο και μωρό την ίδια μέρα

Πτολεμαΐδα: Συγκλονίζει τα δράμα της μητέρας που έχασε σύζυγο και μωρό την ίδια μέρα
Φωτ.: Unsplash

Η μητέρα μετά τις δύο απώλειες λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη

Ανείπωτη τραγωδία ζει η 43χρονη γυναίκα στην Πτολεμαϊδα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες είδε να φεύγουν από τη ζωή το ηλικίας 7,5 μηνών μωρό της, αλλά και ο σύζυγός της, ηλικίας 50 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr η τραγική μητέρα ήταν δίπλα στον μικρό Αχιλλέα από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου, όταν είχε μεταφερθεί από την Πτολεμαϊδα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύτηκε, έχοντας, από τότε, σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Ενώ η ίδια βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, το μωρό εμφάνισε σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, αλλά λίγο αργότερα να φεύγει από τη ζωή, παρά τις προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τη δική του μάχη έδινε και ο 50χρονος σύζυγός της Πέτρος Κ. ,πατέρας του παιδιού, ο οποίος νόσησε με καρκίνο και τελικά έφυγε και αυτός την ίδια μέρα από τη ζωή, νοσηλευόμενος στο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης,

Όπως ανέφερε στο MEGA ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης, «Χάθηκε ένα μωρό 7,5 μηνών στο ΑΧΕΠΑ. Το μωρό το έφεραν οι συγγενείς περίπου στις 00:00 της Παρασκευής με αναφερόμενα προβλήματα αναπνευστικής δυσχέρειας ωρών. Έπεσαν πάνω στο μωρό όλοι οι γιατροί, ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει από τους γιατρούς μας, δυστυχώς όμως το μωρό κατέληξε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι λίγα λεπτά αργότερα κατέληξε και ο πατέρας του μωρού, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης. Είναι τραγικό όπως και να το δούμε. Είναι μια τραγική κατάσταση που βιώνει η οικογένεια».

Η μητέρα μετά τις δύο απώλειες λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη. Η ίδια, μιλώντας στο MEGA, εμφανίστηκε σοκαρισμένη, λέγοντας: «Δεν αντέχω». Για τον θάνατο του παιδιού της και αν είχε κάποια συμπτώματα, απάντησε: «Είχε μια δύσπνοια που με ανησύχησε και το πήγα στο ΑΧΕΠΑ». Οι γιατροί της είπαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί, όπως περιγράφει.

«Το πάω στο Ιπποκράτειο που το είχαμε γέφυρα ζωής για το παιδί μου. Και τι να πεις... Την ίδια στιγμή έφυγε ο άντρας μου. Ήταν καρκινοπαθής και το μάθαμε προχθές. Την ίδια ώρα που βγήκε ο γιατρός και μου είπε ότι πέθανε το παιδί μου, χτυπούσε το κινητό μου για να μου πουν ότι πέθανε ο άντρας μου. Αυτό ζω», είπε η σύζυγος και μητέρα.