ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός-Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Λαίλαπα» κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

Καιρός-Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Λαίλαπα» κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες

Πότε αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον σημερινό καιρό.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για μία λαίλαπα κακοκαιρίας, ενώ έδειξε παράλληλα τη ζώνη στον χάρτη της χώρας, η οποία θα επηρεαστεί από πλήθος καταιγίδων. Οι καταιγίδες λοιπόν, έχουν ξεκινήσει από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και σταδιακά κατεβαίνουν μέχρι και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας, ειδικότερα μέχρι την Κρήτη. Πρόκειται για μία απόσταση της περίπου 500 χλμ.

Η λαίλαπα κακοκαιρίας πέρασε από την Αττική και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεάσει το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί θα διογκωθεί και θα χτυπήσει με σφοδρότητα. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, ενώ είναι πιθανόν να υπάρξουν και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης, το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού βρίσκεται στο νότιο Ιόνιο, επομένως τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται να σημειωθεί μια μετατόπιση από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα επηρεάσει και τον νομό Αττικής και τα νοτιότερα τμήματα της χώρας με βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και μετά, ενώ η κακοκαιρία θα κατευθυνθεί από τα δυτικά τμήματα προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 17-19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στον νομό Αττικής τις επόμενες ώρες αναμένεται να σημειωθεί μια αστάθεια η οποία θα έρθει από την περιοχή της Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν ξανά βροχές και τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ και στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ισχυρές εντάσεις κοντά στα 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα σημειωθεί κοντά στους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τον καιρό στη Θεσσαλονίκη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η «γραμμή λαίλαπας» αναμένεται να περάσει από τα νοτιότερα τμήματα και θα χτυπήσει κυρίως την Χαλκιδική τις επόμενες ώρες. Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το μεσημέρι και στη συνέχεια, με τους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς ανέμους να πνέουν κοντά στα 6 μποφόρ και τον υδράργυρο να σημειώνεται στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, βελτιώνεται από αύριο (27/2) ο καιρός, ενώ θα μείνουν κάποια «υπολείμματα» της κακοκαιρίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και μια αστάθεια στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Όμως από την Τετάρτη (28/2) και στη συνέχεια ένα νέο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα έρθει από την περιοχή της Ιταλίας και την κεντρική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα Πέμπτη (29/2) και Παρασκευή (1/3) το κύμα κακοκαιρίας που θα περάσει από τη χώρα να δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Από το Σάββατο (2/3) και στη συνέχεια θα σημειωθεί εκ νέου βελτίωση του καιρού.