ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιοχριστιανοί - Πεθερός Μανώλη: «Η κόρη μου δεν... σκότωσε και τον Νταβέλη»

Παλαιοχριστιανοί - Πεθερός Μανώλη: «Η κόρη μου δεν... σκότωσε και τον Νταβέλη»

Οι δηλώσεις του πεθερού του Μανώλη για την κόρη του, τον πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών και τις διαφορές μεταξύ τους

Ο πεθερός του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη, του πατέρα της οικογένειας των παλαιοχριστιανών που εντοπίστηκε να ζει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία δήλωσε πως υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στον ίδιο και την οικογένεια της κόρης του, αλλά αυτές ήταν μόνο θρησκευτικού περιεχομένου, ενώ εμφανίστηκε να θέλει να βρεθεί η κόρη του. Να σημειωθεί πως η Σεβαστή εξακολουθεί να αγνοείται, ενώ κατόπιν εισαγγελικής εντολής οφείλει να δώσει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα Κορινθίας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο πεθερός του Μανώλη ανέφερε για την κόρη του, τη Σεβαστή ότι «δεν σκότωσε και τον Νταβέλη. Εντάξει, το ότι δεν φέρνει τα παιδιά στο σχολείο ήταν σημαντικό. Μπορεί να έχουμε διαφορές, μπορεί να έχουμε προστριβές, από εκεί και πέρα θέλω να εμφανιστεί να τη δω κι εγώ, ότι είναι καλά πάνω απ’ όλα». Συμπλήρωσε: «Να είναι καλά θέλω πάνω απ’ όλα και αυτή και τα παιδιά της. Εκείνη αν μας πάρει τηλέφωνο, τα τηλέφωνά μου ότι τα έχει».

Πρόσθεσε πως «δεν παύει να είμαστε γονείς, ό,τι και να μας έκανε, ό,τι και να ειπώθηκε, εντάξει». Στη συνέχεια, ανέφερε πως «αν νοικιάσουν ένα σπιτάκι και μένουν όλοι μαζί, δεν θα τους πάρουν τα παιδιά. Είναι δύσβατη η περιοχή, να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο».

Αμέσως μετά, ο πεθερός του Μανώλη τόνισε για την κόρη του «να φανερωθεί, γιατί όσο κρύβεται πιστεύω ότι είναι χειρότερη η κατάσταση».

Σχετικά με τον Μανώλη, ο πεθερός του επισήμανε ότι «μπορεί να είχαμε θρησκευτικές διαφορές, άλλες διαφορές δεν είχαμε. Εμείς πηγαίναμε στην εκκλησία την παλαιοημερολογίτικη, εκείνος δεν ερχόταν στη δική μας. Όπως βαπτίσαμε τα παιδιά, όπως έγινε ο γάμος».

Στη συνέχεια, ανέφερε για τον Μανώλη Καλαϊτζιδάκη «να κάνει υπομονή, να βρεθεί με τα παιδιά του. Φύγανε για δικούς τους λόγους πιο πολύ. Δεν έφυγαν γιατί πιαστήκαμε στα χέρια, δεν πιαστήκαμε στα χέρια. Εξαφανίστηκαν και δεν επικοινώνησαν μαζί μας. Αυτό είναι το παράπονό μας».

Στην ίδια εκπομπή, στο Πρωινό του ΑΝΤ1, έκανε δηλώσεις και η πεθερά του Μανώλη τονίζοντας πως «τρομοκρατηθήκαμε δικαίως! Δεν νομίζω σε κανέναν να αρέσει να έρχεται κάποιος ξένος, όχι αστυνομία, οποιοσδήποτε ξένος στο σπίτι του. Να του παραβιάζει το σπίτι του. Οπότε τι θα κάνει; Θα σηκωθεί να φύγει. Στην αρχή παλεύεις να βρεις το δίκιο σου. Άμα δεν το βρεις, τι κάνεις; Είτε "κρύβεσαι", μέχρι να κατευνάσουν τα αίματα. Εγώ το ίδιο θα έκανα. Και να έμενε να πάλευε, να πάλευε για τον εαυτό της ναι, τώρα όμως έχει και παιδιά, οπότε έπρεπε να κρύψει τα παιδιά της».